Zadarska bolnica će od sada nalaze isporučivati i digitalno

Ilustracija: PIXSELL/Dusko Jaramaz

OPĆA bolnica Zadar uvela je web aplikaciju Patient portal kojom će pacijenti moći primati nalaze i radiološke slike digitalnim putem, što će značajno smanjiti vrijeme isporuke nalaza i radioloških slika, izvijestili su danas iz zadarske bolnice.

Implementacijom informatičkih rješenja omogućuje se i primjena eRadiologije, kao nastavak nacionalnog projekta eKartona, što za pacijente znači pristup i pregled slikovne dijagnostike i nalaza na svojem Patient portalu, kaže ravnatelj bolnice Željko Čulina. Prije uvođenja web aplikacije pacijenti su morali doći u bolnicu da bi preuzeli nalaz i CD s radiološkim slikama.

Lakši pristup nalazima

Putem web aplikacije bit će im omogućen lakši pristup nalazima od izabranog liječnika i drugih koji imaju pristup eKartonu pacijenta, kao i dijeljenje slika, traženje drugog mišljenja i slično, pojašnjava Čulina.

Krajnji cilj projekta informatizacije u zadarskoj bolnici jest osigurati najbolju moguću podršku u liječenju i njezi pacijenata, radu medicinskog osoblja, administracije i menadžmenta. Time će se povećati dostupnosti i kvaliteta zdravstvene zaštite. Aplikacija Patient portal dostupna je i u kliničkim bolničkim centrima Osijek i Zagreb te u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.