Nadaju se popustu: Srpski tajkun vraća se u igru za hrvatska brodogradilišta

NAJBOGATIJI Srbin Filip Zepter najavio je danas kako se vraća u igru za kupovinu jednog od hrvatskih brodogradilišta. Zepter je bio jedan od izglednijih kandidata u prvom krugu natječaja za kupnju hrvatskih brodogradilišta, no iako je preuzeo dokumentaciju od toga je odustao kao i većina potencijalnih kupaca. Da se zaista vraća "u igru" potvrdio je danas u izjavi za srpski Blic.  

> Dvije ponude za brodogradilišta zabrinule Polančeca: Sada vidim koliko je ovo veliki problem

> Sindikati: Ako Vlada ne odgodi drugi krug, svim sredstvima branit će se brodogradilišta

Odgovarajući na izravno pitanje želi li zaista kupiti brodogradilište u Hrvatskoj, Zepter je odgovorio potvrdno, dodavši da u brodogradilištu Kraljevica već gradi jednu jahtu, da se namjerava nastaviti baviti tim poslom te da već ima neke narudžbe.

"Za razvoj posla treba mi solidno brodogradilište. Hrvatska ima dugu tradiciju i iskustvo u brodogradnji i sada, evo, prodaju tri brodogradilišta. Uzeo sam dokumentaciju za sva tri, iako mi je potrebno samo jedno", rekao je.

Podsjetimo, Zepter je poslao ponudu za kupnju brodogradilišta u Hrvatskoj ranije ove godine, ali je odustao od kupnje rekavši da su hrvatska brodogradilišta neisplativa investicija jer su dugovanja mnogo veća nego što se pričalo. 

Hrvatska Vlada najavljuje kako će u drugom krugu cijena i uvjeti za hrvatska brodogradilišta biti puno manji kako bi se ipak privatizirali što su sindikati "dočekali na nož". U prvom krugu za privatizaciju šest hrvatskih brodogradilišta i to Kraljevicu, Brodotrogir, Uljanik, 3. maj, Split i Brodosplit BSO (Brodogradilište specijalnih objekata) pristiglo svega dvije valjane ponude.

Pravo ime Filipa Zeptera je Milan Janković. 1986. godine u Austriji je osnovao tvrtku Zepter koja proizvodi posuđe, medicinske aparate i aparate za domaćinstvo, a poznata je u cijelom svijetu. Vrijednost tvrtke procjenjuje se na više milijardi eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.