Načelnik Kuščevićevih Nerežišća: Mi smo mala općina, sve je bilo u cilju razvoja

Foto: Index, Dnevnik.hr

NAČELNIK općine Nerežišća Svemir Obilinović medijima je poslao priopćenje u kojemu tvrdi da su sve izmjene planova i prenamjene zemljišta napravljene u cilju razvoja općine.

Obilinović je naslijedio Kuščevića na mjestu načelnika općine Nerežišće 2016. godine. Obilinović je, kako je Index objavio još 22. svibnja, vlasnik stana u POS-ovoj zgradi u Nerežišćima, a koju iznajmljuje turistima. Inače, pravo na kupnju stana iz programa društveno poticane stanogradnje, po cijeni nižoj od tržišne, dala mu je Općina dok je načelnik bio Lovro Kuščević, sadašnji ministar uprave i politički tajnik HDZ-a. Stoga nije nimalo čudno da je stao u njegovu obranu.

No što još u priopćenju kaže Obilinović?

Tvrdi da priopćenjem želi ispraviti negativno medijsko izvještavanje o Nerežišćima i da je njihova općina usmjerena prema turizmu.

Tvrdi dalje da je svim građanima i pravnim subjektima pod jednakim uvjetima udovoljena prenamjena zemljišta te da se radi o nekoliko desetaka podnositelja i ukupno formiranih 55.300 metara kvadratnih novog građevinskog zemljišta.

Piše i kako općinski načelnik ne odlučuje o proceduri donošenja plana osim kao administrativna podrška općinskom vijeću.

"Pozivamo medije za razumijevanje. Radi se o maloj općini koja u turističkoj sezoni ne treba ovako negativno izvještavanje", napisao je Obilinović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.