Načelnica općine Bol: Anonimni, "zabrinuti" mještanin me već mjesecima napada

Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell

NAČELNICA općine Bol reagirala je na članak objavljen na Indexu. Njeno reagiranje objavljujemo u cijelosti.

"Nastavno na objavljeni članak pismenim putem u zakonskom roku podnosim prigovor i molim da mi omogućite pravo na odgovor, te pravo na ispravak objavljene informacije sukladno Zakonu o medijima.

Zaprimili ste dopis anonimnog pošiljatelja te ga u cijelosti objavili na web stranici www.index.hr   dana 30.06.2022. pod naslovom „Mještanin Bola: Ponovo se bespravno gradi na najljepšoj svjetskoj plaži Zlatnom ratu“ bez prethodne provjere činjeničnog stanja i bez pokušaja da dobijete moj komentar, kao osobe koja je višestruko spomenuta u članku.

Informacije koje ste objavili nisu dane u dobroj vjeri i u interesu javnosti već je isključiva namjera difamacija, šteta ugledu meni i Općini Bol.

Osobni rat protiv mene

Dopis koji ste zaprimili samo je jedan u nizu anonimnog tzv. zabrinutog mještanina koji me sad već mjesecima porukama napada i pokušava zastrašiti smišljajući raznorazne konstrukcije koje nemaju veze sa zdravim razumom i pritom se koristi beskrupuloznim izmišljotinama i terminima USKOK, kriminal, inspekcije, pogodovanje, institucije, kaznena djela, spominjući grozne uvjete na Bilicama, prijetnje poput do kraja tjedna učiniti ću to i to, sutra će znati svi mediji…. Za taj osobni rat protiv mene uspješno koristi i vas medije, koji nažalost, čast iznimkama, uglavnom ne provjeravaju činjenice i objavljuju sve što napiše.

Činjenica je da se u našoj općini na lanjskim izborima promijenila dugogodišnja vlast, da su time mnogi izgubili svoje političke mecene i pozicije, da se vode i sporovi na službeničkom sudu, te da je u tijeku i natječaj za direktora turističke zajednice. Motiv vašeg čitatelja je jasan, a samo se postavlja pitanje kojoj od navedenih skupina pripada.

Upravo ovo posljednje bio je triger zabrinutom mještaninu koji je s ciljem da preko Ministarstva turizma pokuša utjecati da se proces natječaja odgodi ili po mogućnosti ne dogodi, prvi put otvorio lažnu g mail  adresu.

Sve njegove optužbe i mailove sam proslijedila policiji prije par tjedana na daljnje postupanje sa ciljem zaštite vlastitog zdravlja i integriteta.

Počevši od samog naslova i prvih nekoliko redaka teksta demantiram da se  na plaži Zlatni rat  apsolutno išta gradi, a kamoli bespravno. Na objavljenoj fotografiji  je dio vodoopskrbnog cjevovoda za otok Hvar izgrađen prije 10 tak godina i nalazi se na plaži Potočine 200m istočno od plaže Zlatni rat.

Nadalje, nemam nikakvu informaciju da bilo koje tijelo vrši nadzor, Općinu Bol ni mene osobno nitko nije kontaktirao, pa tako nemam što niti opstruirati, niti ovlasti kome zabraniti inspekcijski nadzor, niti interesa, motiva, niti želje.

Općinsko poduzeće Grabov rat putem koncesijskog odobrenja koristi pomorsko dobro na tim plažama u smislu iznajmljivanja ležaljki. Očito nekima ne odgovara da prihod od iznajmljivanja koji se na tim ležaljkama ostvari ide u proračun poduzeća u 100% vlasništvu Općine. Meni je isključivi interes, što bi trebao biti i svakog zabrinutog mještanina, da to poduzeće bude što uspješnije i da ostvarenim prihodima unaprijedi usluge koje pruža svima na opće dobro.

Kakav to zabrinuti mještanin moraš biti...

Kakav to zabrinuti mještanin moraš biti kada te ne brine 90-tak ostalih koncesijskih odobrenja privatnih korisnika nego upravo ono u vlasništvu svih nas mještana?

Hotelsko poduzeće ne brani korištenje plaže jer  pomorsko dobro nije ničije vlasništvo, već su ležaljke unajmili za svoje goste. To čine godinama i to ne isključuje niti ograničava uporabu bilo kojeg dijela plaže.

Po dojavi građana ili po uočenim nepravilnostima nositelje koncesijskih odobrenja konstantno upozoravamo ako primijetimo da ga koriste suprotno izdanom Rješenju. Uglavnom su to nepravilnosti manjeg značaja koje vidimo diljem hrvatske obale.

Propisano radno vrijeme je određeno ove godine zbog činjenice da su neki objekti prerano zatvarali i  ne odnosi se na ležaljke već na ugostiteljske sadržaje u šumici na plaži Zlatni rat. To je minimalno radno vrijeme kojim smo nastojali osigurati što bolju uslugu i što više otvorenih objekata kroz cijelu sezonu.

Ugostiteljski sadržaji na plaži odlukom općinskog Vijeća smiju raditi do 21:00, a plan je propisao minimalno do 19:00. Ništa od navedenog se ne odnosi na ležaljke i ostalo pomorsko dobro, shodno tome Grabov rat ne krši odredbe o radnom vremenu.

I na kraju, nemam nikakve rodbinske niti interesne veze sa aktualnim vodstvom, niti sa ijednim zaposlenikom tog poduzeća, ali kad je u pitanju interes  općinskog  poduzeća Grabovo rat i interes Općine  braniti ću ih u zakonskim okvirima od 'zabrinutih mještanina' kao da je moj vlastiti.

Katarina Marčić mag.oec.

Načelnica Općine Bol"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.