Na sastanak o huliganima u Vladi stigao i šef SOA-e: "Situacija ne trpi odlaganja"

Foto: FaH

PREDSJEDNIK tehničke Vlade Tihomir Orešković u Banskim dvorima se sastao s ministrima u povodu navijačkih izgreda dijela navijačkih skupina na utakmici Hrvatska – Češka, koji su se dogodili u Francuskoj.

Uz Oreškovića, na sastanku sudjeluju i ministar vanjskih poslova Miro Kovač, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, ministar pravosuđa Ante Šprlje te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.

Na sastanak u Banske dvore stigao je i šef Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar izjavio je novinarima da je nužno reagirati, a ova Vlada, iako je tehnička, ima mehanizme za to i mora reagirati i na taj način olakšati i Vladi koja dolazi.

"Ponašajmo se civilizirano, a kroz ovo vrijeme vjerujem da će ova Vlada i ona koja dolazi nakon nas imati dovoljno načina i resursa da odijeli kukolj od žita. To su svi u Europi napravili, moramo i mi. Situacija ne trpi odlaganja. Zato je dobro da su reagirali i predsjednica i premijer i mi ćemo, vjerujte mi, do krajnjih granica iskoristiti svoje ovlasti", poručio je.

Ovlasti za to, pojašnjava, daje Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, čija se povedba mora pospiješiti. Na pitanje novinara što je sa Zakonom o sportu, zbog kojega i postoji nezadovoljstvo dijela navijača, Šustar odgovara kako se nada da će se ići  izradu novog, cjelovitog zakona.

"I nadam se da će bilo kakvo odlučivanje o njemu ići kroz javnu raspravu, a ne kroz hitnu proceduru", rekao je i pojasnio kako je upravo hitna procedura dovela do problema u provedbi sadašnjeg Zakona o sportu, koji je zbog toga u proceduri izmjena i dopuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.