Na Božić preminula teško bolesna Kristina: "Naš anđeo otišao je u život bez boli, bolnice i lijekova"

Foto: Privatni album

JUČER, na Božić, preminula je petogodišnja Kristina Hunjek iz Daruvara, koja je vodila tešku bitku s neuroblastomom, a jedina opcija bila joj je skupa imunoterapija u Barceloni. Preminula je u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

"Na sam Božić nebo je odlučilo sebi pozvati još jednog malog anđela.

Otišla je malena Kristina Hunjek na dan Isusovog rođenja u novi život malog anđela, otišla je u život bez boli, bolnice i lijekova.

Otišla je da napokon vesela trči po nebeskim livadama slobodna i mirna", objavili su iz udruge Ljubav na djelu.



Indexu je ovu informaciju potvrdila i Ljiljana Vuletić, predsjednica udruge Ljubav na djelu koja je organizirala humanitarnu akciju za Kristinino liječenje.

Podsjetimo, Kristina se prije tjedan dana vratila iz Barcelone gdje je trebala primiti imunoterapiju, međutim nalazi su joj bilo toliko loši da nastavak liječenja više nije bio moguć.

"U akciji za Kristinu prikupljeno je 1,2 milijuna kuna. U Barceloni je potrošeno 200 tisuća kuna na njenu obradu u bolnici. Od akcije je ostalo milijun kuna. Mi smo se obratili Gradskom uredu za socijalnu skrb pri kojem smo i otvorili ovu akciju, tražili smo ih da nam odgovore gdje ćemo dalje proslijediti preostalih milijun kuna. Očekujemo i od Ministarstva zdravstva da nam dostavi odgovor gdje da prebacimo sredstva od ove humanitarne akcije. Po zakonu se ta sredstva moraju preusmjeriti na liječenje drugog djeteta i ni za šta drugo se sredstva ne smiju koristiti", rekla je u razgovoru za Index Ljiljana Vuletić.


Život im se pretvorio u pakao

Kristina je rođena 18. siječnja 2013. u Daruvaru kao posve zdrava beba, vedra, vesela, razigrana, nasmijana.

U dobi od otprilike devet mjeseci pojavili su joj se simptomi koji su upućivali da nešto nije u redu, imala je povećan trbuh, neobične kašaste stolice...

Kada je s godinu dana krenula u vrtić, neprestano je bila bolesna, imala viroze, prehlade, no doktori su roditelje uvjeravali da je to normalno za njenu dob i propisivali joj antibiotike.

A onda je u lipnju 2014. Kristina klonula, nije mogla stajati na nogama i dobila je visoku temperaturu 39,4. Iz pakračke bolnice vozilom je prevezena u zagrebačku zaraznu bolnicu, gdje su joj postavili dijagnozu od koje se roditeljima srušio cijeli svijet.

Kristini je (tada u dobi od samo godinu i pol) dijagnosticiran visokorizični neuroblastom IV. stupnja - izrazito agresivni karcinom lijeve nadbubrežne žlijezde. Tada je počela dugotrajna i mukotrpna borba za njezin život...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.