MVEP: Ako nije nužno, ne idite u Italiju, Kinu, Južnu Koreju, Japan i Iran

Foto: EPA

MINISTARSTVO vanjskih i europskih poslova preporučilo je danas građanima da zbog koronavirusa izbjegavaju putovanja u Italiju koja nisu nužna, odnosno da izbjegavaju sva putovanja u regije Lombardiju, Veneto, Emiliju Romagnu, Pijemont i Lazio.

U Italiji je u srijedu umrla dvanaesta osoba zaražena koronavirusom pa je sada u toj zemlji 12 mrtvih i 374 zaraženih, objavila je civilna zaštita.

Najveći broj zaraženih zabilježen je u regijama Lombardiji, Venetu, Emiliji Romagni, Pijemontu i Laziju.

Izbjegavajte putovanja u Kinu, Južnu Koreju, Japan i Iran koja nisu nužna

Zrinjevac također preporučuje da se izbjegavaju putovanja u Kinu, Južnu Koreju, Japan i Iran koja nisu nužna.

U Ministarstvu savjetuju građanima da prate razvoj širenja zaraze i da se pridržavaju preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Svjetske zdravstvene organizacije.

Zbog povećanog interesa javnosti i medija Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana u 15 sati na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja o koronavirusu: https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/.

Više informacija dostupno je i na javnim stranicama talijanske civilne zaštite i ministarstva zdravstva:  www.protezionecivile.gov.it/homewww.salute.gov.it.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.