Muž tužiteljice uhljebljivao svoje ljude u Lutriju. Ove poruke su ga razotkrile

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U NAJNOVIJOJ aferi u kojoj su otkrivene sumnje na curenje informacija iz afere Agrokor te namještanje milijunskih poslova u Hrvatskoj lutriji uhićen je Goran Puklin, suprug bivše zamjenice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu Mirele Alerić Puklin, koja je također uhićena.

Smatra se da upravo Puklin povezuje dva kraka najnovije afere, onaj oko Agrokora i onaj oko Hrvatske lutrije. Puklin je svojevremeno bio šef Mladeži HDZ-a, a prije nekoliko mjeseci osumnjičen je da je skrivao novac za ondašnjeg šefa Janafa Dragana Kovačevića.

U ovom najnovijem slučaju otkrivena je i njegova bliska veza sa Zlatkom Canjugom jer se sumnja na to da je Piruški Canjugi prenosio povjerljive informacije o istrazi u Agrokoru. Osim toga USKOK sumnja i na to da je kadrovirao po Hrvatskoj lutriji, državnoj kompaniji kojoj je na čelu Mario Musa, piše Telegram.

Poruka HDZ-ovom zastupniku

Naime, informacije o tome kako je Puklin bio involviran u zapošljavanja u Hrvatskoj lutriji istražitelji su rekonstruirali na osnovu poruka pronađenih u njegovom mobitelu. Iz WhatsApp poruke koju je 22. rujna 2019. nešto iza ponoći poslao saborskom zastupniku HDZ-a Mariju Kapulici puno toga je jasno. 

U njoj Puklin objašnjava kako je pomogao kod zapošljavanja Željka Fadljevića u Hrvatskoj lutriji. Inače, Fadljević je također uhićen jer se sumnja na to da je bio glavni kreator namještenih natječaja za tvrtku u kojoj su on i Puklin bili tajni članovi.

"Onaj Željko Fadljević (jednom sam ti ga doveo u ured i jednom smo bili na ručku, kod Muse je dir. nabave po mojoj preporuci, ja ga znam još dok smo skupa radili u Dalekovodu", napisao je Kapulici Puklin. Musa je i tadašnji i sadašnji predsjednik uprave Hrvatske lutrije.

Koga je sve zaposlio Puklin?

Da je upravo Puklin pogurao Fadljevića, ali i još neke ljude, u Hrvatsku lutriju, istražitelji zaključuju i na osnovu ostalih poruka izvučenih iz njegovog mobitela. U Hrvatskoj lutriji tako je zaposlen i Domagoj Alerić, brat njegove supruge Mirele Alerić Puklin. Došao je još 1. svibnja 2017. na poziciju direktora marketinga i korporativnih komunikacija Hrvatske lutrije.

To zapošljavanje sama bivša tužiteljica komentirala je u poruci koju je poslala suprugu 9. ožujka 2019.: "...s Domagojem blage veze nemam osim što smo ga nepametno i naivno uopće tamo gurnuli... i sebi stvorili probleme."

Istražujući mrežu Puklinovog utjecaja u Hrvatskoj lutriji, USKOK je utvrdio kako ondje radi i sin žene s kojom je Puklin navodno imao ljubavnu vezu. Mladiću je u prosincu 2019. poslao više poruka. U poruci napisanoj 3. prosinca pitao ga je: "Jel ti se javio Musa?" Na to mu mladić odgovara: "Je, jučer smo pričali."

Biranje pozicija u Lutriji

Nekoliko mjeseci kasnije Puklin piše Domagoju Aleriću: "Poslano je za njega sve u proceduru i bit će to za koji dan. Uglavnom riješeno je."

Nova poruka koju je Puklin poslao Aleriću nakon nekoliko dana glasila je: "Počinje sutra. Super, hvala." Prije toga bilo je još nekoliko poruka iz kojih je jasno kako se za sina Puklinove ljubavnice tražila pozicija unutar Hrvatske lutrije, piše Telegram.

Tijekom te prepiske i sam Puklin javio je to ženi s kojom je bio u vezi: "Kaže Musa da je rekao Nikolini i da je sve u proceduri." Ona mu pak u jednoj od sljedećih poruka javlja: "Zvali su ga sutra u cal c na razgovor, ajde ga zvrcni kad ćeš moći samo da mu kažeš što je Musa rekao, molim te i volim volim volim."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.