Mrkonjić: Nisu ista stvar zločinac Gotovina i heroj Milošević



MILUTIN MRKONJIĆ, srpski ministar infrastrukture, kaže da je krajnje neprimjereno uspoređivati Slobodana Miloševića s hrvatskim generalima Antom Gotovinom i Mladenom Markačem, koji su u Haagu nepravomoćno osuđeni zbog ratnih zločina.

"Slobodan Milošević nije zločinac i nije osuđen, nevin je ubijen u haškom kazamatu", priopćio je Mrkonjić, prenosi agencija Beta.

Podsjećamo, Mrkonjić je nedavno posjetio Miloševićev grob, zbog čega ga je Boris Tadić, prema vlastitim riječima, prekorio. Mrkonjić, pak, tvrdi da Tadićev ukor do njega nije stigao.

"Nastavit ću posjećivati grob svog prijatelja"

Direktan povod Mrkonjićevom priopćenju je najnoviji sukob između Tadića i Jadranke Kosor. Predsjednik Srbije kritizirao je Kosoricu zbog njenog pozdrava Gotovini i Markaču na proslavi Oluje u Kninu. Kosor je uzvratila tvrdnjom da je Tadić tolerirao odlazak svog ministra na Miloševićev grob u Požarevcu, na što je predsjednik Srbije odgovorio da je Mrkonjića zbog toga kritizirao isto kao što je kritizirao i Kosor.

"Kritika zbog posjete Miloševićevom grobu znači Tadićevo neshvatljivo prihvaćanje iste ravni između osuđenih hrvatskih generala i bivšeg predsjednika Srbije", kaže Mrkonjić, koji tvrdi da će i dalje nastaviti posjećivati grob svog prijatelja Miloševića. "Nikome neću dozvoliti da se miješa u taj dio moje privatnosti", kaže Mrkonjić.

"Kosor ne može posjetiti Tuđmanov grob jer za to nema dozvolu obitelji"

"Istine radi, ali samo donekle, mogu i razumjeti zavist gospođe Kosor koja - dok ja, eto, mogu u miru jedne požarevačke bašte, kraj humka Slobodana Miloševića, odati počast preminulom predsjedniku i heroju - ona to ne može osnivaču njene stranke i 'ocu nacije' Tuđmanu jer za to, kako ističu hrvatski mediji, nema dozvolu Tuđmanove obitelji", udario je Mrkonjić po Kosorici.

Dodaje da je Milošević dvaput bio izabran za predsjednika Srbije, jednom za predsjednika Jugoslavije, kao i da je imao potporu više od dva milijuna ljudi, dok ga je na sprovodu ispratilo pola milijuna ljudi. "Pošteno je i ljudski ostaviti ga da počiva u miru", zaključuje Mrkonjić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.