MORH: Odlazak helikoptera u Ukrajinu vojna je tajna, sve ide planiranom dinamikom

Ilustracija: Ivo Čagalj/Pixsell

DONIRANJE hrvatskih vojnih helikoptera Ukrajini vojna je tajna, ali sve se odvija planiranom dinamikom, priopćio je MORH. 

"Svi detalji oko donacija Ukrajini predstavljaju klasificirane podatke te ih, sukladno propisima o zaštiti tajnosti podataka, nismo u mogućnosti iznositi u javnost", objavio je MORH. 

"Ali sve materijalne donacije Ukrajini odvijaju se planiranom dinamikom", naglašava se. 

"Nema nikakvog razloga za uznemirenost"

MORH se oglasio nakon što je dio medija planirane letačke aktivnosti iznad Zagreba i Zagorja povezao s odlaskom helikoptera u Ukrajinu. 

"Helikopteri HRZ-a koji se spominju u pojedinim medijskim napisima, nalaze na planiranim aktivnostima te nema nikakvog razloga za uznemirenost i zabrinutost građana.

Naglašavamo kako se sve aktivnosti HRZ-a provode u područjima propisanih zona letenja sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj", priopćeno je.

Ministar obrane Mario Banožić bio je u Ukrajini krajem ožujka i nakon sastanka s ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovim izjavio kako očekuje da će 14 transportnih helikoptera koje Hrvatska donira Ukrajini "uskoro" stići u tu zemlju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.