Nagodio se s policijom: Za zločin u Budimpešti ipak odgovoran Makedonac, a ne Srbin

GLAVNOOSUMNJIČENI za monstruozni zločin u Mađarskoj, koji je zajedno sa još dvije osobe mamio i pljačkao žrtve u šumu na riječnom otoku Csepel nakon čega su ih žive zakopavali, nagodio se sa policijom.

Za ubojstva odgovoran Makedonac

Mađarski mediji javljaju kako je sumnjivac policiji ponudio nagodbu, ali se ne zna što je dobio zauzvrat. Na temelju njegovih instrukcija policija je jučer pronašla mjesto gdje je sahranjeno četvero ubijenih osoba.

Podsjetimo, mađarska državna televizija MTI jučer je objavila kako je za zločin odgovoran i uhićen "srpski židov", ali je srpska ambasada to jutros demantirala. Za Blic su kazali kako  im je mađarska policija potvrdila da uhićeni nije ni Srbin ni državljanin Srbije. Blic sznaje da je zapravo riječ o Makedoncu.

Makedonac je na otoku Csepel, u južnom predgrađu Budimpešte, žive zakopao nekoliko ljudi, a policija je na tom  mjestu pronašla tri svježa leša i još tri ljudske lubanje, zakopane nekoliko mjeseci ranije. Kako se navodi, monstruozno krivično djelo otkrio je mladić porijeklom iz Rumunjske, koji je i sam bio žrtva. On se uspio iskopati iz rupe, otići kući i obavijestiti policiju.

Makedoncu u zločinu pomagao bračni par beskućnika

Rumunj tvrdi kako je osumnjičenog poznavala cijela njegova porodica te kako je ponekad znao navraćati kod njih. Kobnog dana, Makedonac ga je pozvao da s jednim bračnim parom beskućnika popije pivo u šumi, a nakon nekoliko popijenih boca, sve troje su ga napali, vezali mu ruke i bacili ga u unaprijed iskopanu rupu. Prethodno su ga opljačkali i natjerali ga da im oda pin svoje kreditne kartice.

Mladić se poslije iskopao i tražio pomoć po okolnim kućama, ali mu tako blatnjavom nitko nije želio posuditi telefon i saslušati ga. Kasnije je nekako policiji uspio objasniti što se dogodilo. Pronađena masovna grobnica upućuje na zaključak da je ista metoda korištena u više navrata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.