Tri mladića ženu u Istri tražili hranu. Pustila ih u kuću, opljačkali su je

Porečka policija zabilježila je slučaj drske krađe na području Vižinade u kojem je 69-godišnja talijanska državljanka oštećena za nekoliko stotina eura. Naime, tri mlađe muške osobe su 7. siječnja u jutarnjim satima došle u dnevni boravak njezine obiteljske kuće te su tražili hranu. Nakon što im je dala hranu i ispratila ih, žena se vratila u kuću i utvrdila da joj iz novčanika koji se nalazio u torbici u dijelu dnevnog boravka nedostaje novac.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju što bržeg pronalaska nepoznatih mladića. Policijska uprava istarska poziva građane, pogotovo one starije dobi, da pripaze koga puštaju u svoj dom te da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela.

Policija: Budite sumnjičavi

"Policija često evidentira prijevare ili krađe u domovima starijih osoba, a način počinjenja tih djela je u većini slučajeva sličan. Počinitelji, bilo da je riječ o muškim ili ženskim osobama, najčešće se predstavljaju kao prodavači, pripadnici vjerskih zajednica, službene osobe, zdravstveni djelatnici ili kao što je bilo u ovom slučaju, kao potrebite osobe, ne bi li ušli u dom oštećenih, a onda iskoristili njihovu nepažnju i otuđili im vrijedne predmete.

U svim takvim slučajevima, kada vam se pred vratima doma pojave nepoznate osobe, policija savjetuje oprez, a edukaciju o navedenim slučajevima i mjerama samozaštite djelatnici prevencije provode diljem Istre na predavanjima u sklopu projekta Policijske uprave istarske 'Policija poručuje: zaštitimo naše noniće'.

Budite sumnjičavi i ne nasjedajte na trikove prevaranata. Ako je nepozvana osoba uporna u nakani da uđe u vaš dom, o tome žurno obavijestite policiju ili susjede. Pobrinite se da o opasnostima koje vrebaju upoznate svoje roditelje, bake i djedove jer, kao što je već istaknuto, upravo su oni meta ovakvih drskih počinitelja", poručuju iz policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.