Mladić psihički i fizički zlostavljao članove obitelji, nema zabranu približavanja

Ilustracija: Emica Elvedji/PIXSELL

TOMISLAV Žgur, sudac Općinskog suda u Osijeku, Stalna služba u Donjem Miholjcu, je 14. prosinca osudio 25-godišnjeg mladića I.L. na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od 45 dana zbog počinjenog nasilja u obitelji. Navedena kazna zatvora se neće izvršiti ako okrivljenik u roku od šest mjeseci ne počini jedan ili više prekršaja za koji mu je izrečena ista ili teža kazna od izrečene ovom uvjetnom osudom. 

Okrivljenik je dužan platiti trošak prekršajnog postupka u iznosu od 39.82 eura u roku od 30 dana od pravomoćnosti presude. Sudac je odbio prijedlog Policijske postaje Donji Miholjac da se okrivljeniku izrekne zaštitna mjera približavanja, uznemiravanja ili uhođenja žrtava nasilja u obitelji kao neosnovan. 

Mladić je bio u alkoholiziranom stanju

25-godišnjaka se tereti da je 15. svibnja prošle godine u obiteljskoj kući u Kapelni, kod Donjeg Miholjca, vršio psihičko nasilje u obitelji i nasilje u obitelji primjenom fizičke sile u nazočnosti vlastitog djeteta. Mladić je u alkoholiziranom stanju telefonom izvrijeđao svog oca koji se u tom trenutku nalazio na nogometnom igralištu. 

"Je*at ću ti mater, klošarčino jedna, pede*čino, je*em ti mrtvu majku, sad ću ti doći tamo na igralište i zapamtit ćeš me", poručio je svome ocu. Sudac je zaključio kako su navedene uvrede kod oca prouzročile povredu dostojanstva i uznemirenost. 

Otac se nakon nekog vremena vratio kući, a tamo ga je sin nastavio vrijeđati. "Hoćeš sad da ti je*em mater, pede*čino", rekao mu je. Zatim je ustao, uhvatio stol s obje ruke i prevrnuo ga, pri čemu se razbilo staklo na stolu. Počeo je razbacivati stolice, posuđe i mobitele koji su se prethodno nalazili na stolu.

Odgurnuo je majku i oca

U jednom trenutku je uzeo nogu stola i njom mašući krenuo prema ocu, ali je otac uspio pobjeći izvan kuće. Za to vrijeme okrivljenikova supruga i sin plakali su i vrištali, dok ga je njegova majka pokušavala smiriti. "Jebem ti majku i sestru u usta! Samo priđi pa ćeš i ti vidjeti!" izrekao je počinitelj niz uvreda vlastitoj majci. 

Majku je odgurnuo od sebe i potom se ponovno obratio ocu. "Meni da netko psuje mamu koja je živa, smrvio bih ga, a ja tebi jebem mrtvu majku! Što ćeš sad, pederčino?! Ajde!" rekao je. Prema ocu je također primijenio fizičku silu tako da ga je objeručke odgurnuo od sebe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.