Mladić (22) u bijegu od policije 12 puta prošao kroz crveno pa se zabio u nadvožnjak

Ilustracija: Zeljko Hladika/PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je 8. travnja ispitalo 22-godišnjeg mladića koji je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu. Mladića se tereti da se navedenog dana oko 1:00 sat oglušio na zapovijed policijskih službenika koji su ga pokušali zaustaviti pomoću svjetleće policijske palice na raskrižju Selske ceste i Jadranskog mosta u Zagrebu.

22-godišnjak, koji ne posjeduje vozačku dozvolu, nastavio se kretati unatoč tome što je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za njegov smjer kretanja. Policajci su u službenom vozilu uz uporabu zvučnih i svjetlosnih znakova krenuli u potjeru za mladićem. 

Vozilom je udario u betonski nosač nadvožnjaka

Osumnjičenik je tijekom bijega u dvanaest navrata prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te se u sedam navrata kretao vozilom u suprotnom smjeru. Dolaskom do raskrižja sjevernog kolnika Avenije Grada Dubrovnika, zapadnog kolnika Mosta Mladosti i Rotora Zapruđe je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te sletio na šljunčano proširenje s istočne strane zapadnog kolnika Mosta Mladosti.

Vozilo se nastavilo nekontrolirano kretati prije nego što je lijevim bočnim dijelom udarilo u betonski nosač nadvožnjaka, gdje se i zaustavilo. Općinsko državno odvjetništvo je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio osumnjičeniku istražni zatvor. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.