Mladi SDP-ovac zbog Sabe podnio ostavku i poslao poruku Bernardiću: "Ne smijemo biti manje zlo"

Foto: Osobni album (Dejan Gemeri), FAH

"KAKVA je to poruka? Argumentacija predsjednika SDP-a Davora Bernardića za izbor Željka Sabe je da SDP ima manje repova nego HDZ. Pa dobro, što je to? Kakav je to argument? Valjda bi mi u SDP-u trebali čistiti svoje redove, a ne vaditi se tako da građanima nudimo izbor manjeg zla", naglasio je za Index predsjednik Foruma mladih SDP-a Grada Vukovara Dejan Gemeri koji je nakon izbora Sabe za predsjednika vukovarskog SDP-a podnio ostavku na sve dužnosti u stranci. 
 
>> SDP-ovci vratili Sabu, čovjeka koji je podmićivao HDZ-ovce i protiv kojeg se vode još dva postupka
 
Podsjetimo, SDP u Vukovaru izabrao je Željka Sabu, čovjeka koji je pravomoćno osuđen zbog pokušaja podmićivanja dvaju vijećnika HDZ-a želeći da SDP ostane na vlasti u tom gradu. Sabo je po pravomoćnoj presudi osuđen na kaznu zatvora od osam mjeseci, od čega je, zbog lošeg zdravstvenog stanja, odležao mjesec manje. To je prva i za sada jedina pravomoćna presuda za političku korupciju u Hrvatskoj. 
 
Bernadić ne bi o Sabi, ali želi o Plenkoviću
 
Protiv bivšeg zastupnika i gradonačelnika Sabe vode se još dva postupka. Prvi je po optužnici USKOK-a koja tereti Sabu da je od srpnja 2005. do kraja rujna 2009. godine tijekom humanitarne akcije ljetovanja djece s područja grada Vukovara protupravno za sebe zadržao 76.567 kuna. Isto tako, tu su optužbe za zapošljavanje u lokalnom Komunalcu.
 
Šef SDP-a Bernardić, odgovarajući na pitanje o povratku Sabe, rekao je da bi premijer Andrej Plenković trebao završiti u zatvoru zbog političke korupcije. Gemeri se s takvim "nekritičkim" stavom vrha stranke ne slaže. 
 
"Temeljem svojih moralnih principa i ljudskih motiva, odmah po izboru Sabe odlučio sam odstupiti sa svih funkcija. Učinio sam to dva sata nakon što je postalo jasno da je Sabo novi šef vukovarskog SDP-a", kaže Gemeri, dodajući kako je odstupanjem htio sačuvati vlastito dostojanstvo te poslati važnu političku poruku. 
 
Takvima nije mjesto u politici 
 
"Takvima kao Sabo nema mjesta u politici. On je pravomoćno osuđen za političku korupciju. Tu je kraj. Za gotovo svaki posao treba vam potvrda o nekažnjavanju, a zamislite samo ako se Sabo kandidira za gradonačelnika. Ne, u tome ne želim sudjelovati", kaže Gemeri, dodajući na kraju da se, što se rezultata SDP-a tiče, neće promijeniti ništa. Naime, SDP bi u tom gradu mogao samo nastaviti padati. 
 
"Trebali bi se čistiti od ovakvih stvari, a ne se pravdati da ima i gorih od nas", kaže Gemeri na kraju.   
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.