Mitar Arambašić pobjegao u Kanadu, nema načina da mu sude za likvidaciju tri hrvatska policajca!

KAO ŠTO se dalo pretpostaviti, ništa od suđenja Mitru Arambašiću, nekadašnjem pripadniku Martićeve milicije SAO Krajine, kojeg su zbog ratnog zločina i likvidacije tri hrvatska policajca već osudili pravomoćno na 20 godina zatvora.

"U Hrvatskoj mi je život ugrožen!"

Arambašiću je danas u Splitu trebalo početi novo suđenje, no sudac Neven Cambi nije ga dočekao. Branitelj Jadran Franceschi predao je dokumentaciju iz koje je vidljivo da je Arambašić u Kanadi. Ne želi natrag u Hrvatsku. Tvrdi da mu je život ugrožen. U Arambašićevu obranu stao je i kanadski imigracijski ured, po svemu sudeći dobit će i politički azil.

Sutkinja predvidjela što će se dogoditi

Dogodilo se upravo ono što je predvidjela sutkinja Spomenka Tonković, koja je Arambašića osudila na 20 godina zatvora. Prije dvije godine Vrhovni sud je ukinuo presudu i pustio Arambašića iz pritvora nakon punih šest i pol godina. Pritvor ne može biti zamjena za služenje kazne, obrazložili su.

No, sutkinja Tonković već je tada izrazila sumnju da će se Arambašiću ikada više suditi. Nakon što je pušten, nije više bilo načina da ga se prisilno dovede, s obzirom da se radi o obnovi postupka, koju je Arambašić zatražio nakon uhićenja po međunarodnoj tjeralici u SAD-u 2002. godine. Zahtjevu je udovoljeno jer je pravomoćno osuđen u odsutnosti.

Obnovio postupak pa pobjegao

Apsurdno zvuči da je obnovu postupka dobio jer je dostupan. Ispostavilo se da je nedostupniji nego ikada prije.

Arambašić je nakon puštanja iz pritvora neko vrijeme radio u manastiru na Krki kao kućni majstor. Poslije je otišao u Srbiju, a onda u Kanadu.

Teško je za očekivati da će ga splitski sud ikada vidjeti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.