Miro Pivac na optuženičkoj klupi za heroin deset godina kasnije: Nisam kriv

MIRO PIVAC, zvani Miro Vlaj po treći put je sjeo na optuženičku stolicu zbog 158 grama heroina i 28 grama kokaina. Njega i partnera Željka Tomića Kiju uhvatili su koncem 1998. godine nakon dva tjedna policijske opservacije.

Kiju su iznenadili kod Fiata s drogom parkiranim u ulici Matice Hrvatske, Pivca su uhitili dan kasnije. Kod njega su pronašli kupoprodajni ugovor za Fiata na Tomićevo ime.

Partner počinio samoubojstvo, zabio sam sebi nož u srce!

Nisam kriv, ustvrdio je Pivac, koji je ostao sam u postupku, nakon što je u ožujku 2003. godine Tomić počinio samoubojstvo na ušću rijeke Jadro. Zabio je sam sebi nož u srce, dan prije no što je Vrhovni sud ponovno ukinuo presudu Slavka Lozine, koji ih je osudio na dvije i pol, odnosno godinu i pol zatvora.

Vrhovni sud naložio je novo suđenje kako bi se otklonile proturječnosti u iskazima policajaca koji su sudjelovali u nadziranju i uhićenju. 

Šef Odjela za droge preprodao dilerov stan, nasljednik dao ostavku zbog Pivca!

Danas je pročitan iskaz Ivana Kasuma, bivšeg šefa Odjela za narkotike splitske PU. Kasum je inače lani podnio ostavku, nakon što su ga kolege optužili da štiti - Pivca.

Pošteno se izblamirao i njegov prethodnik Josip Buljan, koji je izdao nalog za uhićenje Pivca i Tomića. Otkrilo se, naime, da je preprodao stan osuđivanog dilera Dražena Madunića, što ga je koštalo fotelje šefa hrvatskog FBI-a u Splitu.

Uhvaćen s heroinom, pa rehabilitiran

Buljan i trojica kolega svjedočit će na idućem ročištu. Pivac se u sudskoj evidenciji vodi kao neosuđivan. Rehabilitiran je, jer je 90-ih bio uhvaćen s većom količinom heroina. Osuđen je na 4 godine zatvora, kazna mu je smanjena na godinu i po dana, a pomilovan je nakon par mjeseci služenja kazne u zatvoru Lepoglava, i to nakon osam molbi za odgodu izvršenja.

Već deset godina Pivac je uredan građanin. Sa suprugom drži lokal Mania, na koji su braća Ahmeti Svalina lani bacili eksploziv. Sude im inače zbog dilanja 26 kilograma heroina, a Uskokovoj optužnici stoji da su eksplozivom zastrašivali konkurenciju. Pivac tvrdi da nema veze s tim.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.