Ministarstvo: Malenica je javno osudio paljenje auta osječke sutkinje

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ministarstvo pravosuđa i uprave reagiralo je na priopćenje Vrhovnog suda te istaknulo da je ministar Malenica javno u Hrvatskom saboru osudio paljenje automobila sutkinje Županijskog suda u Osijeku, a već ranije i premijer, čime je nedvojbeno izražena zabrinutost izvršne vlasti za taj događaj.

Vrhovni sud izrazio je danas nezadovoljstvo što, kako su naveli, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nisu reagirali na nedjeljni palež automobila osječke sutkinje Vlaste Šimenić Kovač.

Također, ocijenili kako se "na taj način stvara dojam u javnosti da predstavnici izvršne vlasti obezvrjeđuju sudbenu vlast".

"Malenica je javno osudio paljenje automobila sutkinje"

Reagirajući na priopćenje Vrhovnog suda, Ministarstvo pravosuđa i uprave ističe danas da je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica javno u Hrvatskom saboru osudio paljenje automobila sutkinje Županijskog suda u Osijeku.

"Događaj je u ime vlade ranije osudio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković čime je nedvojbeno izražena zabrinutost izvršne vlasti za navedeni događaj", ističe se u priopćenju Ministarstva.

"Istraga paljenja vozila sutkinje Županijskog suda u Osijeku je još uvijek u tijeku, okolnosti navedenog slučaja još se utvrđuju. Po ishodima iste, ukoliko procjene budu upućivale na to, Ministarstvo pravosuđa i uprave poduzet će daljnje korake i mjere iz svoje nadležnosti", stoji u priopćenju Ministarstva pravosuđa i uprave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.