Miljenik pravosuđa: Slabi optužba protiv Mira Pivca za dilanje heroina i kokaina

MIRO PIVAC, zvani Miro Vlaj, kojem na Županijskom sudu u Splitu po treći put u deset godina sude za 158 grama heroina i 28 grama kokaina, s kojim je koncem 1998. godine uhvaćen danas pokojni Željko Tomić zvani Kijo, ima razloga za zadovoljstvo. Tužiteljstvo, naime, zbog nedostatka kvalitetnih dokaza priprema izmjenu optužnice. Pivca više neće teretiti za udrugu, već za prodaju, što povlači i znatno nižu sankciju.

Partnera našli mrtvog, sam sebi zabio nož u srce

Pivac je u pritvoru proveo dvije godine i četiri mjeseca pa se očekuje i da će kazna biti u skladu vremenom provedenom iza rešetaka. Tomića su ščepali kod Fiata s drogom, i to nakon dva tjedna opservacije tijekom koje su policajci kraj automobila dvaput spazili i Pivca. U blizini je i njegov kafić Mania. U garaži Mira Pivca nađen je i Tomićev kupoprodajni ugovor za Fiata.

Na suđenju je Tomić sve preuzeo na sebe. Svega dan prije no što je Vrhovni sud vratio slučaj na ponovno suđenje, u ožujku 2003. godine Tomić je u Solinu nađen mrtav. Zabo je sam sebi nož u srce. Dvaput ih je inače u ovom postupku osudio sudac Slavko Lozina.

Neosuđivan, a 90-ih pao s gotovo kilogram heroina

Pivac je početkom 90-ih pao s gotovo kilogram heroina. Osuđen je na četiri godine zatvora, no Vrhovni sud mu je umanjio kaznu na godinu i po, da bi ga, nakon svega par mjeseci služenja kazne, pomilovao Franjo Tuđman. Pivac je danas rehabilitiran, u evidenciji stoji da je neosuđivan. Sutkinja Ivona Rupić suđenje nastavlja koncem veljače, kada se očekuje i objava presude.

Pivac se lani našao na meti braće Ahmeti i Svalina, kojima sude za organizirano dilanje heroina. Uskok ih je optužio da su pred kafić Mania bacili eksplozivnu napravu radi zastrašivanja konkurencije. Pivac, pak, tvrdi da on s tim nema nikakve veze te da je eksploziv bio nekom drugom namijenjen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.