Milanović primio organizatore kongresa o novim trendovima u oftalmologiji

Foto: Ured predsjednika RH

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović primio je izaslanstvo Hrvatskog društva za kataraktu i refraktivnu kirurgiju i sudionike kongresa o novim trendovima u oftalmologiji koji se u petak održava u Zagrebu.

Kongres organiziraju Hrvatsko društvo za kataraktu i refraktivnu kirurgiju i Specijalna bolnica za oftamologiju Svjetlost iz Zagreba.

Na 14. kongresu pod nazivom "Novi trendovi u oftalmologiji" okupilo se više od 400 oftalmologa iz cijelog svijeta, a 40 predavača predstavilo je najnovija dostignuća i saznanja iz oftalmologije s posebnim naglaskom na kirurgiji katarakte, refraktivnoj kirurgiji i liječenju retinoloških bolesti, izvijestio je predsjednik Hrvatskog društva za kataraktu i refraktivnu kirurgiju Nikica Gabrić.

Među sudionicima je i jedan od najpoznatijih oftalmologa u svijetu, Lucio Burratto, pionir refraktivne kirurgije, koji je na kongresu dobio nagradu za životno djelo za svoj doprinos razvoju oftamologije.

Hrvatsko društvo za kataraktu i refraktivnu kirurgiju osnovano je 2005. te je član Europskog društva za kataraktu i refraktivnu kirurgiju.

Uz Nikicu Gabrića, na sastanku su bili: Lucio Buratto (Centro Ambrosiano Oftamolico), Sheraz Mansoor Daya (Center for Sight), Marcela Milagros Lagana (Center for Sight) i Ivan Gabrić (Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost), priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica predsjednika Jadranka Žarković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.