Milanović apelira: Pošaljite djecu sutra u školu, štrajk je borba sindikalnih čelnika za fotelje

Foto: FAH

NA SKUPU aktivista i simpatizera VI. izborne jedinice u Sisku Zoran Milanović poručio je roditeljima da sutra pošalju djecu u školu, rekavši kako je štrajk zapravo borba sindikalnih čelnika za fotelje.

"Neka pošalju djecu u škole, bit će sigurna djeca u školama, a dokad će štrajk trajati ovisi o sindikatima. Ovo nije lijepo, to je višedesetljetna borba sindikalnih čelnika za vlastite fotelje.  Nakon izbora ćemo otvoriti dodatno oči i uši da vidimo što možemo učiniti s ovim gospodarskim rastom jer ta znanja koja učitelji i profesori prenose djeci su vrlo važna, važnija od bilo koje žice", kazao je.

Također tvrdi da ne bi bilo u redu da prosvjetarima sada obeća veće plaće.

"Ja nisam razbojnik, bilo bi kriminalno djelo da im sada, kada je Sabor raspušten, Vlada obeća veće plaće. Mogu samo obećati da će nova SDP-ova Vlada odmah nakon izbora taj problem staviti na dnevni red, jer su nama učitelji važni, kao što su nam važni liječnici i svi drugi koji se financiraju iz proračuna", rekao je.

Nije dugo trebalo da reagira Vilim Ribić, predsjednik Velikog vijeća Sindikata znanosti.

"Jedini koji se ovih dana bori za vlastitu fotelju, svim nečasnim sredstvima, koristeći laži i podvale, potkopavajući demokratske vrijednosti, dovodeći zemlju na rub unutarnjih i vanjskih sukoba samo da bi bio na vlasti, je Zoran Milanović. Kako to čelnici sindikata čuvaju svoju fotelju ulaskom u štrajk? Kakva je to izvitoperena izjava? Zna li on kako funkcioniraju sindikati? Odluke o štrajku ne donose čelnici već kolektivna tijela sindikata. Čelnici odluke provode i javno zastupaju. Zar to Milanović ne zna? Zna, ali laže.

Ulazak u štrajk je uvijek rizik za sve u sindikatu, baš kao i ulazak u rat. U tome nema ambijenta sigurnosti, foteljnosti i ležernosti, već sasvim obrnuto cjelodnevnog i noćnog rada s ljudima, medijima, pregovorima... Teškoga rada, koji najindolentniji premijer u povijesti Republike Hrvatske nije upoznao.  Zoran Milanović nema argumente protiv sindikalnih stajališta, zato ima seriju nepromišljenih optužbi na raspolaganju. A kada mu niti to ne uspijeva onda će pokušati nasankati dva sindikata i zvati ih na tzv. pregovore, kako bi im mogao zabraniti štrajk, odvojeno od trećega, kako mu u tome ovaj ne bi smetao. Otužno."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.