Iz smeća uzima hranu, mlada majka iz Bjelovara za Index: Nemam ništa, trebam odjeću i obuću za djecu, pelene, drva...

Ilustracija: Donika, HRFoto

BJELOVARSKI LIST donosi potresnu priču o jednoj bjelovarskoj obitelji koja se snalazi na razne načine kako bi preživjela. Mlada majka, 23-godišnja Đurđica Krivačić, ima tri kćeri od kojih najstarija ima tek tri godine. Na rubu suza za Bjelovarski je list ispričala kako hranu nalazi u kontejnerima od smeća!

> Ministarstvo socijalne politike: Majka koja "kopa po smeću" mjesečno dobiva 3500 kuna

"Svakodnevno kopam po kontejnerima u potrazi za hranom. Unutra često pronađem neki komadić mesa ili makarona, a jedino kupujemo mlijeko i kruh koji, pak, štedimo da nam traje po nekoliko dana. No, to su sretniji dani za moju obitelj jer tada imamo što za jesti", govori Đurđica čija obitelj živi u derutnoj kućici u Istarskoj ulici u Bjelovaru. S njima u kućanstvu još žive četiri osobe od kojih nitko nije zaposlen.

Na Facebook stranici Pokrenimo Bjelovar poslali su apel svima koji mogu pomoći da odu sami do kućice u kojoj živi obitelj te da im odnesu što god mogu, a pozvali su posjetitelje svoje stranice da se jave pa da se pokuša organizirati nešto za nesretnu obitelj.

Mlada majka iz Bjelovara za Index: Nemam ništa, trebamo odjeću i obuću za djecu, pelene, drva za grijanje....

Index je razgovarao s Đurđicom. Kaže kako se obratila Centru za socijalnu skrb ali svi je odbijaju. "Ne znam više što da radim. U kući ništa nemam, kuća prokišnjava...", rekla nam je. Pitali smo je i što bi joj trenutno najviše trebalo osim hrane. "Odjeća i obuća za djecu mi treba, pelene. Najstarija kćer ima tri godine, druga će dvije uskoro, a najmlađa ima tek sedam mjeseci. Trebalo bi nekako srediti da kuća ne prokišnjava, i potrebna su nam drva za grijanje", kaže Đurđica za Index koja je prije godinu dana ostala bez supruga koji je stradao u prometnoj nesreći.

"Jako nam je teško, i nema nam tko pomoći osim dobrih ljudi koji nam pomažu svojim donacijama", govori nam Đurđica.

Ukoliko ste u mogućnosti poslati njenoj obitelji nešto od navedenog, njihova adresa je Istarska 11 a, Bjelovar.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.