Mesić podnio tužbu protiv Petričića jer ga je povezao s albanskom mafijom

"ZAHVALJUJUĆI albanskom lobiju, koji mu je plaćao predsjedničke kampanje, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić po bogatstvu je postao treći čovjek u Hrvatskoj", jedna je od izjava politologa Darka Petričića zbog koje je predsjednik Stjepan Mesić na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu  podnio privatnu tužbu.

Petričić je o vezi Mesića i albanske mafije govorio tijekom gostovanja u emisiji Dossier.hr, a zbog čega je glavna urednica informativnog programa Hloverka Novak-Srzić smijenila urednicu emisije Anu Jelinić. Politolog je optužbe ponovio na Radiju 101. Mesić je tada već najavio tužbu protiv politologa, a zatim ju i podnio, potvrdio je to njegov odvjetnik Čedomir Prodanović.

"Dostavili smo jučer privatnu tužbu za klevetu protiv Petričića zbog dva nastupa u javnosti. Jedan je istup bio u HTV-ovoj emisiji Dossier.hr, a drugi na Radiju 101 u emisiji 'Intervju tjedna'", kazao je Prodanović.

Petričić je u Dossier.hr-u gostovao povodom objavljivanja knjige "Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije", a kao aktere kriminalnog i korupcionaškog miljea u našoj zemlji označio je i Ivu Sanadera, Radimira Čačića, Juru Radića, Zlatka Matešu, Luku Bebića, Vladimira Šeksa i još mnoge poznate ličnosti hrvatskog političkog života.

"Nažalost, moram konstatirati što se tiče njegove prve predsjedničke kampanje da je on bio dosta duboko povezan s albanskim lobijem u Hrvatskoj, a kasnije mnogim ljudima je bilo nejasno zbog čega on toliko drži tu neku muslimansku struju i muslimanski lobi", kazao je politolog u emisiji, a nakon suspenzije Ane Jelinić ponovio je kako iza svojih tvrdnji stoji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.