Matador kojemu je bik unakazio lice i oslijepio ga najavio povratak u arene

U PRVOM javnom pojavljivanju nakon stravične nesreće u koridi prilikom koje je izgubio vid na lijevom oku i zadobio paralizu lica, španjolski se matador danas zakleo kako će se vratiti u arenu, javlja Daily Mail.

Matador Juan Jose Padilla javnosti se obratio na tiskovnoj konferenciji, samo šest dana nakon što je bio podvrgnut vrlo važnoj operaciji, popravku oštećenje živaca na lijevoj polovici lica, koja je paralizirana od napada.

Pokazavši ožiljke koje nosi kao "uspomenu" na dan kada mu je bik rogom probio čeljust, rekao je kako mu je san još jednom obući slavno matadorsko odijelo, i u areni zaplesati "ples smrti" s bikom.

Ne želi sažaljenje, san mu je još jednom stati pred svoju publiku

Svojim je obožavateljima u bolnici Virgen del Rocio prije povratka kući rekao kako mu ne treba sažaljenje. "Borit ću se opet odjeven kao matador, zato jer mi je san susresti se s mojim obožavateljima."

Do stravičnog incidenta na koridi u Zaragozi u listopadu je došlo kada se Juan Jose spotaknuo na pijesku i pao, nakon čega mu se bik brzo osvetio za probadanje kopljima te mu čeljust i lice probio rogom, koji je izašao kroz Juan Joseovu lijevu očnu šupljinu.

Publika je ostala u šoku, a okrvavljeni matador koji se bespomoćno derao "Ne vidim, ne vidim" ispraćen je iz arene i odveden u bolnicu. Iako su liječnici u početku mislili da se muškarac neće izvući jer su ozljede koje je zadobio preteške, nakon što je podvrgnut petosatnoj operaciji, preživio je iako se nalazio u kritičnom stanju.

Padilla je rekao kako se osjeća puno bolje nego prije tri tjedna, te kako je vrlo uzbuđen zbog svog oporavka, nakon liječenja koje pažljivo provodi maksilofacijalni kirurg Alberto Garcia Perla.

Očekuje ga dugotrajna rehabilitacija

Posljednjom operacijom pokušalo se obnoviti živce lica, koji su presječeni u napadu. Zbog te je ozljede imao problema s gutanjem i govorom.


Matadora očekuje i dugotrajna rehabilitacija, koja će započeti za nekoliko tjedana, a liječnici se nadaju kako će nakon ove operacije Juanu Joseu u lice povratiti oko 80 posto pokretljivosti.

Padilla je od srca zahvalio čitavom liječničkom timu i osoblju bolnice, a u pratnji supruge Lidije, roditelja i odvjetnika, uputio se prema svom domu. Okupljeno mnoštvo ispratilo ga je gromoglasnim pljeskom.

No, incident u kojem je 38-godišnji Padilla skoro izgubio glavu i život, nije prvi u kojem ga je teško ranio razjareni bika. Matador, omiljen od strane publike zbog svoje hrabrosti i volje da se suoči i s najopasnijim bikovima, i 2001. godine zadobio je opasne ozljede u predjelu vrata, nakon što ga je napao bik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.