Marine Le Pen smatra da je najbolja osoba za "novi svijet" Trumpa i Putina

Foto: FaH

DESNIČARKA Marine Le Pen ustvrdila je da će ona bolje štititi francuske interese od svojeg suparnika u drugom krugu predsjedničkih izbora, centrista Emmanuela Macrona, u "novom svijetu" američkog predsjednika Donalda Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Le Pen, koja kritizira "nekontroliranu globalizaciju", nada se da će iskoristiti dio nacionalističkih, protuestablišmentskih osjećaja koji su doveli Trumpa u Bijelu kuću ipotaknuli Britance da glasuju za izlazak iz EU-a te postane prva predsjednica Francuske.

Smatra kako je najbolja osoaba za taj novi svijet

Za Macrona, proeuropskog bivšeg investicijskog bankara, ona kaže da je marioneta banaka i elite. On joj odgovara da je demagog i nasljednica odrasla u dvorcu koja nema nikakvog iskustva osim desničarske politike.

"Mislim da sam najbolja osoba za razgovor s tim novim svijetom koji se pojavljuje, da razgovaram s Putinovom Rusijom, Trumpovim Sjedinjenim Državama, Velikom Britanijom premijerke May... Indijom premijera Modija", kazala je u intervjuu za Reuters u sjedištu svoje kampanje.

Le Pen u to vjeruje "jer sve te zemlje više ili manje okreću leđa ideologiji slobodne trgovine, tržišnog natjecanja i potkopavanja socijalne zaštite."

"Stoga osjećam puno više bliskosti s njihovom političkom filozofijom nego Merkelinom", kazala je.

Komentirala prvih 100 Trumpovih dana

Na pitanje što misli o preprekama s kojima se Trump suočio u prvih 100 dana na vlasti, uključujući neuspješan pokušaj da opozove Obamacare, kazala je kako to dokazuje postojanje establišmenta. 

"To pokazuje da establišment postoji i pokušava se boriti protiv demokratskog izbora naroda. Možete vidjeti da se dio sustava ujedinio da zaustavi Donalda Trumpa u provedbi mjera koje je izabrao narod."

Le Pen također smatra da Trump želi umanjiti prava žena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.