Marić odgovorio hoće li se odazvati Nobilovom pozivu na svjedočenje u akciji Agrokor

Foto: FaH

MINISTAR financija Zdravko Marić, održao je danas konferenciju za medije nakon sastanka u vladi o sanaciji poplavnih šteta do kojih je u rujnu došlo u Zadru i okolici.

>>Odvjetnik Piruške Canjuge: Ministar Marić bit će naš krunski svjedok

>>I Todorićev sin Ivan stigao u Hrvatsku, ispitan je u DORH-u

>>Izvanraspravno vijeće odbilo žalbu DORH-a, Todorićevi direktori ostaju na slobodi


Novinari su ga ubrzo zatražili da prokomentira izjavu Ante Nobila, odvjetnika Piruške Canjuge, koji je rekao kako će upravo njega zvati za  krunskog svjedoka obrane.

"Odazvat ću se ako me pozovu", odgovorio je Marić i dodao kako je to, između ostalog, njegova zakonska obaveza.

Nobilo: Marić će nam biti krunski svjedok

Marić je dodao i kako neće komentirati postupak koji je u tijeku, ali i ponovio kako će, ako bude pozvan, doći svjedočiti jer je to njegova zakonska obaveza.

Podsjetimo, odvjetnik Piruške Canjuge, bivše članice uprave Agrokora, potvrdio je u razgovoru za Index da će kao svjedoka obrane zvati aktualnog ministra Zdravka Marića.

Rekao je kako se na taj potez odučio kada je na TV-u vidio izjavu ministar Marića.

"Njegova izjava na TV-u je nešto što se apsolutno uklapa u našu obranu. Da parafraziram, on je rekao da je imao povjerenja u financijske organe Agrokora kad su predočavali godišnja financijska izvješća i da stvari u velikim organizacijama funkcioniraju tako. Ako je to tako, a ja mislim da jest, dakle da čak i ministar Marić koji je financijski stručnjak, nije znao da su financijska izvješća lažirana, onda je po toj logici i moja klijentica Piruška Canjuga, koja nije financijske struke, nije znala da su izvješća frizirana", rekao je Nobilo u razgovoru za Index i dodao kako će Marić biti "vrlo važan" svjedok obrane.


Aplikaciju možete downloadati na ovom linku za Android ili na ovom linku za iPhone

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.