Macron uskoro ide kod Milanovića, onda kod Plenkovića. Poslije je na redu i Rimac

Foto: Hina

FRANCUSKI predsjednik Emmanuel Macron doputovao je u srijedu navečer u prvi službeni posjet nekog šefa francuske države Hrvatskoj. Službeni Zagreb očekuje njegovu potporu za šengenski prostor i eurozonu i potpisivanje ugovora o kupnji francuskih borbenih zrakoplova. Macron je posjet počeo radnom večerom s premijerom Andrejem Plenkovićem u užem formatu, a na dnevnom redu su globalna i regionalna pitanja.

 

Danas prvo kod Milanovića

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Francuske Republike Emmanuela Macrona u Uredu Predsjednika u 9 sati, a u 10 sati dvojica predsjednika obratit će se javnosti.

Onda s Plenkovićem

Nakon susreta s Milanovićem Macron će s Plenkovićem položiti vijenac ispred Spomenika domovini na Trgu Stjepana Radića.

Zatim u Banske dvore

Nakon toga Plenković će primiti Macrona u Banskim dvorima, gdje je predviđeno potpisivanje Strateškog partnerstva te ugovora o nabavi višenamjenskog borbenog aviona Rafale. To se očekuje oko 11 sati.

Slijedi Rimac

Nakon što u Banskim dvorima potpišu ugovor za Rafale, dvojac ide u Esplanadu. Tamo će im izvršni direktor Rimac Grupe Mate Rimac i glavni direktor za operacije tvrtke Bugatti Rimac Christophe Piochon predstaviti automobile marke Nevera i Bugatti.

Za kraj ručak

Predsjednik Francuske Republike Emmanuel Macron će prije odlaska iz Zagreba biti na ručku s uzvanicima iz javnog, kulturnog, gospodarskog, znanstvenog i sportskog života koji su na neki način povezani s njegovom zemljom i razgledati automobile Rimac Nevera ispred hotela Esplanade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.