Ludi sjevernokorejski diktator dvojicu dužnosnika pogubio protuavionskim topom

Foto: Hina

SJEVERNOKOREJSKI vođa Kim Jong-Un naredio je da se dvojicu dužnosnika koji su ga razljutili pogubi protuavionskim topom.  

Ri Yong-Jin bio je visoki dužnosnik u Ministarstvu prosvijete. Navodno je zadrijemao tijekom sastanka koji je vodio Dragi vođa. Uhićen je na licu mjesta, i podvrgnut "intenzivnom ispitivanju" sigurnosnih službi. Pogubljen je nakon što su tijekom ispitivanja isplivale indicije o korupciji i drugim znakovima nepoštovanja Kim Jong-Una.

Hwang Min, bivši ministar poljoprivrede, pogubljen je zbog ideja kojima je želio unaprijediti poljoprivredu države u kojoj su nestašice hrane svakodnevna pojava, što je protumačeno kao osporavanje Kimovog vodstva.

Pogubljenja su navodno obavljena u vojnoj akademiji glavnog grada Pyongyanga.

Nagle odluke o smaknućima pripisuju se porastu paranoje u državnom vrhu nakon što je diplomat iz britanske ambasade nedavno s obitelji prebjegao u Južnu Koreju, piše Daily Mail.  

Sjeverna Koreja rijetko objavljuje ili potvrđuje priče o smaknućima svojih visokih dužnosnika, pa je istinitost ovih navoda teško potvrditi.
Potvrđeno je pogubljenje Kimova ujaka i drugog najmoćnijeg čovjeka u zemlji, Jang Song Thaeka, koji je 2012. godine zaglavio zbog frakcionaštva i zločina štetnih za državnu ekonomiju.

Kim Jong-Un je na vlast u izoliranoj i paranoičnoj Sjevernoj Koreji došao 2011. godine nakon smrti svoga oca. Svoju apsolutnu vlast učvrstio je nizom smaknuća visokih dužnosnika koje je naslijedio iz očevog režima.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.