Lučkom kapetanu na Lastovu sedam mjeseci zatvora za primanje tisuću eura mita

ENKO GLUMAC, lučki kapetan na Lastovu, osuđen je na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno na sedam mjeseci zatvora zbog primanja tisuću eura mita. U ljeto 2006. godine od ugostitelja Roberta Dražinića tražio je mito. "Da te više ne zajebajem", obrazložio je zahtjev Glumac, samo što nije računao da je pojašnjenje zabilježio i mikrofon s kojim je na sastanak došao Uskokov pouzdanik.

Dobio označene novčanice

Dražinić je postavio pontone kako bi u svoju konobu Porat mogao primiti i nautičare, no Glumac je inspekcijom utvrdio da mora popraviti nepravilnosti ili ukloniti pontone. Onda su se pokušali dogovoriti da se problem riješi ispod stola. Dražinić je je lučkom kapetanu predao dvije označene novčanice od 500 eura. Nakon toga je uhvaćen.

Glumcu će u kaznu biti uračunato 19 dana pritvora, a sudac Mlađan Prvan izrekao mu je i sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja djelatnosti lučkog kapetana u trajanju od godine dana.

U Korčuli mu sudili za pronevjeru 26 tisuća kuna naplaćenih dozvola i prekršaja

Glumac danas nije stigao na objavu. Čuo je da su ga osudili i u Korčuli za pronevjeru 26 tisuća kuna. Ni tamo nije bio na objavi pa ne zna koliko je dobio. Predmet postupka je inače bio zamračeni novac od dozvola i prekršaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.