HDZ-ova županija dovela Lidiju Bačić, račun platila Lučka uprava. Ovo je objašnjenje

Foto: Ličko-senjska županija

Lučka uprava Senj platila je koncert Lidije Bačić i podmirila hotelske troškove ostvarene uz manifestaciju Jesen u Lici, događanje koje je organizirala Ličko-senjska županija, kao dio donacije prema Županiji, inače svom osnivaču, razvidno je iz odgovora same Županije.

>>Županija dovela Lidiju Bačić, račun platila Lučka uprava. Nazvali smo HDZ-ova župana

Ukupan trošak 3658 eura

Naime, pisali smo kako je Ernest Petry, HDZ-ov župan Ličko-senjske županije, prema našim informacijama, prijavljen DORH-u i policiji zbog sumnje da je trgovao utjecajem. Prema dokumentima koje posjedujemo, Lučka uprava Senj, na čijem čelu je kao predsjednik Skupštine Ernest Petry, dva puta je plaćala račune povezane s manifestacijama koje nisu u djelokrugu njezina rada.

Naveli smo kako se u prvom slučaju radilo o koncertu Lidije Bačić, koji je održan 23. prosinca prošle godine u Gospiću. Lučka uprava je taj koncert platila dvije tisuće eura.  

U drugom se slučaju radi o pokrivanju troškova u hotelu Stara Lika u Gospiću, a za potrebe noćenja uz manifestaciju Jesen u Lici. Trošak je iznosio 1658.60 eura.

Županija: Tražili smo donatore, s Lučkom upravom je dogovoreno da podmire dio troškova

Dobili smo odgovor Županije, u kojem navode da je manifestacija Jesen u Lici održana 25. put u njihovoj organizaciji, dok su prvi put organizirali manifestaciju Advent u Lici.

"Dopisom od 1. lipnja 2023. godine, Ličko-senjska županija uputila je zamolbu putem nadležnog upravnog odjela potencijalnim donatorima za financijskom potporom radi organizacije 25. manifestacije Jeseni u Lici koja se održala od 29. rujna do 1. listopada 2023. godine, a među istima je bila i Lučka uprava Senj.

Shodno navedenom, nadležni upravni odjel usuglasio je s Lučkom upravom Senj da će ista podmiriti dio troškova koji nastanu tijekom održavanja 25. manifestacije Jesen u Lici, što se u predmetnom slučaju odnosilo na troškove noćenja osoba uključenih u realizaciju programa manifestacije, a koji dolaze iz drugih mjesta u Republici Hrvatskoj, od voditelja programa, suorganizatora izbora za Miss Ličko-senjske županije i modne revije, članova žirija glazbenog festivala Lika fest itd.

Također, dana 13. prosinca 2023. godine, Ličko-senjska županija uputila je zamolbu putem nadležnog upravnog odjela potencijalnim donatorima za financijskom potporom radi organizacije prvog božićnog sajma pod nazivom Advent u Lici, koji se održao 22. i 23. prosinca 2023. godine, a među istima je bila i Lučka uprava Senj.

"Obje manifestacije uspješno su organizirane"

Shodno navedenom, nadležni upravni odjel usuglasio je s Lučkom upravom Senj da će ista podmiriti dio troškova koji nastanu tijekom održavanja prvog božićnog sajma pod nazivom Advent u Lici, što se u predmetnom slučaju odnosilo na troškove organizacije adventa, a sve u iznosu do 2.000,00 eura, temeljem čega je usuglašeno da će Lučka uprava Senj platiti organizaciju koncerta održanog dana 23. prosinca 2023. godine", naveli su iz ove županije.

Napomenuli su kako su ove manifestacije uspješno organizirane, dodajući kako je to potvrdila iznimno visoka posjećenost.

"Na održanoj Jeseni u Lici sudjelovalo je preko 300 izlagača, a program manifestacije posjetilo je preko 30.000 posjetitelja čime je osigurana direktna promocija gospodarskih i turističkih potencijala Ličko-senjske županije, dok je manifestaciju Advent u Lici također posjetio veliki broj posjetitelja koji su imali prigodu doživjeti čari Božića u Lici s popratnim glazbenim programom i gastro ponudom", odgovor je Županije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.