Liječnici dobili bitku, rat se nastavlja: Milinović kažnjavanje liječnika nazvao nesporazumom

"MEDIJSKI napisi da je 16 liječnika kažnjeno zbog prekomjerne stope izdanih bolovanja nisu točne. Naime, analize su u tijeku, a rezultati još nisu gotovi", naglasio je sinoć u emisiji HTV-a Otvoreno ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović naglašavajući kako je ipak dnevno na bolovanju oko 60.000 osoba.

Nema kažnjavanja

Podsjetimo, na konferenciji za novinare primarijus Ivan Jelić, član Hrvatske liječnike komore, ali i Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje objavio je kako je čak 50 liječnika kažnjeno zbog prekoračenja predviđenog iznosa za lijekove, a 16 liječnika kažnjeno je zbog prekomjerne stope izdanih bolovanja, prema nalazima revizije Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Nakon toga oglasio se i predsjednik Hrvatske liječničke komore Hrvoje Minigo koji je rekao kako se liječnike ionako previše kažnjava pozvavši ministra zdravstva Darka Milinovića na dogovor s liječnicima obiteljske medicine koji već mjesecima ne naplaćuju participaciju pacijentima.

Ministar Milinović prekinuo je sinoć u emisiji Otvoreno bitku oko kažnjavanja liječnika naglašavajući kako je zapravo sve nesporazum.

Bolovanja i dalje problem

"Bolovanja godišnje odnose 20 milijuna radnih dana, dnevno troškovi iznose 3,3 milijuna kuna, a godišnje 2,6 milijardi kuna. Stopa bolovanja smanjena je s 4,2 posto na 3,4 posto u nešto više od godine dana", sipao je iz rukava brojke ministar Milinović no od kažnjavanja na kraju ipak neće biti ništa.

M.M.
Foto:Index (Arhiva)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.