Kujundžić odgodio smjenu HDZ-ovke koja je fizički napala kolegicu u Vinogradskoj

Foto: FAH, Patrik Macek/Pixsell, Index

ZAMJENICA ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, HDZ-ova Dijana Zadravec danas je trebala biti razriješena s te funkcije jer je fizički napala zaposlenicu bolnice Miju Primorac, međutim to je osobno stopirao ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je Upravnom vijeću bolnice poslao zahtjev za odgodom sjednice na kojoj je trebala biti razriješena. Index je u posjedu dopisa koji je Kujundžić poslao Upravnom vijeću bolnice i ravnatelju bolnice. Odgodu je zatražio jer su neki članovi Upravnog vijeća na godišnjem te kako bi se Dijani Zadravec omogućilo davanje očitovanja o razlozima za razrješenje.

>>Potukle se zaposlenice Vinogradske, Plenkovićeva miljenica bacala stolice

"Sukladno zaprimljenim informacijama, za danas 7. siječnja 2020. godine zakazana je sjednica Upravnog vijeća kojoj je na dnevnom redu bolnice razrješenje zamjenice ravnatelja KBC Sestre milosrdnice. S obzirom na činjenicu da navedenoj sjednici nisu u mogućnosti prisustvovati svi članovi Upravnog vijeća te kako bi se omogućilo zamjenici ravnatelja davanje očitovanja o razlozima za razrješenje, molimo da se, u cilju osiguranja zakonitog postupanja, održavanje sjednice Upravnog vijeća odgodi do stjecanja uvjeta za njezino održavanje uz nazočnost svih članova Upravnog vijeća kao i davanje mogućnosti za očitovanje zamjenici ravnatelja o razlozima za razrješenje", stoji u dopisu.

Predsjednik Upravnog vijeća bolnice: Točno je, ministar Kujundžić je zatražio odgodu sjednice

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice dr. Mario Zovak za Index je potvrdio da je danas trebala biti održana sjednica Upravnog vijeća na kojoj bi se donijela odluka o Dijani Zadravec.

"Na zahtjev ministra je sjednica odgođena. Prof. Orešković je predsjednik Upravnog vijeća bolnice i on jedini saziva sjednice, tako da ne znam kad će se ista održati. Upravno vijeće imenuje vlada", rekao nam je dr. Zovak.

Kontaktirali smo potom dr. Slavka Oreškovića, predsjednika Upravnog vijeća, koji nam je također potvrdio da je sjednica odgođena na zahtjev ministra Kujundžića.

"To je točno, mi smo sazvali sjednicu Upravnog vijeća, no danas smo dobili zahtjev ministra Kujundžića da se sjednica odgodi. Razrješenje Dijane Zadravec bi bila točka dnevnog reda. Nju se razrješuje na prijedlog ravnatelja bolnice jer se zamjenik ravnatelja imenuje i razrješuje na prijedlog ravnatelja. Dakle, prijedlog ravnatelja je da se nju razriješi s te funkcije na temelju svega što je istražilo Povjerenstvo za nadzor i njihove odluke kao i odluke Radničkog vijeća", rekao je za Index dr. Orešković.

Povjerenstvo za nadzor i Radničko vijeće bolnice predložili smjenu Dijane Zadravec sa svih funkcija

Na pitanje kad će biti održana sjednica rekao je da će se održati kad se s godišnjeg odmora vrati dvoje članova Upravnog vijeća (Petra Nola Fuchs i Ivan Savić), koje se inače sastoji od pet članova.

"Očekujem da će to biti idući tjedan, volio bih da se to riješi što prije. KBC Sestre milosrdnice je najstarija bolnica u Hrvatskoj, koja iza sebe ima veliki ugled i ovo im šteti. Mi smo primili svu dokumentaciju da se nju razriješi i to ćemo učiniti na prijedlog ravnatelja, samo što mora biti sve po pravilniku tako da svi članovi Upravnog vijeća trebaju biti prisutni", rekao je za Index dr. Orešković.

Doznali smo kako su Povjerenstvo za nadzor i Radničko vijeće bolnice predložili smjenu Dijane Zadravec sa svih funkcija, što uključuje smjenu s mjesta zamjenice ravnatelja kao i smjenu s čela Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju.

>>Otkrivamo pozadinu tučnjave koju je započela Plenkovićeva miljenica

Podsjetimo, sredinom prosinca došlo je do fizičkog obračuna između Dijane Zadravec i Mije Primorac, voditeljice Odjela nabave medicinskih proizvoda. Izvori iz Vinogradske bolnice ispričali su nam da je Dijana Zadravec napala Miju Primorac jer je poništila natječaj za edukaciju oko kupnje novog magneta Tesla 3 za radiologiju.

"Mia Primorac je radila na EU projektu (edukacija za kupnju magneta 3 Tesla) koji je dobila Zadravec te je izvijestila Dijanu Zadravec da moraju poništiti dio natječaja. Ona je danima već vrijeđala Miju Primorac da ništa ne zna, da je nesposobna i sve je kulminiralo fizičkim napadom. Bilo je nekoliko svjedoka koji su sve vidjeli. Dijana Zadravec uletjela je na sastanak i derala se na Miju te ju vrijeđala, a potom je Mia izvadila mobitel i u tom trenu ju je Dijana opalila svom snagom po ruci i viknula 'nećeš ti mene snimati'. Mia joj je automatski uzvratila i udarila je po nadlaktici. Tad je nastala tuča i Mia je zadobila ogrebotine po ruci jer ju je Dijana izgrebala", ispričali su nam.

"Mia se tresla i završila na hitnoj"

Okupljeni svjedoci su ih, kažu nam izvori, rastavili. Potom je, tvrde naši izvori, Dijana Zadravec rekla da će Miji dati otkaz.

"Miju je izbacila iz sobe i počela urlati da će joj dati otkaz, bacala je stolice, a svim okupljenim svjedocima je rekla ako neće svjedočiti u njenu korist, da će ih sve srediti. Mia se nakon toga sva nekontrolirano tresla i otišla je na hitnu. U smrtnom strahu je od Dijane. Doživjela je veliki psihički stres i zvala je policiju koja je došla. To je sve kulminiralo nakon što ju je Dijana Zadravec danima mobingirala", rekli su nam izvori.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak tad nam je rekao da će Povjerenstvo za unutrašnji nadzor sve istražiti, nakon čega se oglasila Dijana Zadravec priopćenjem u kojem je ustvrdila da "postoje nezakonitosti u istrazi bolničkog povjerenstva" koje istražuje okolnosti okršaja u toj bolnici te da bi zbog toga dosadašnja istraga mogla biti poništena.

>>Što će biti s Plenkovićevom miljenicom? Pričali smo s ravnateljem, bio je oštar

Dijana Zadravec zaprijetila tužbom novinarima te izjavila da je nadzor proveden nezakonito

"Moj odvjetnički tim vrlo ozbiljno razmatra mogućnost poništenja dosad provedenog postupka pred povjerenstvom iz razloga što je on vođen na posve nezakonit način, bez službenog pozivanja sudionika, bez istovremenog pisanja i potpisivanja zapisnika i zbog posve nepotrebnog traženja pisanih očitovanja onih koji su dali usmeni iskaz, a u strahu su da bi nezakonito postupanje moglo kulminirati apsurdnim zahtjevom da se zapisnici potpisuju s odmakom od par dana od provedenog saslušanja", napisala je dr. Zadravec tada u priopćenju te poručila da će tužiti novinare koji su pisali o ovom slučaju.

Ravnatelj bolnice Mario Zovak nakon toga nam je rekao da je Dijana Zadravec nanijela štetu ugledu bolnice nakon što je izjavila da postoje nezakonitosti u istrazi bolničkog povjerenstva.

Inače, Dijana Zadravec se nakon prošlih parlamentarnih izbora, koji su održani u rujnu 2016. godine, spominjala kao moguća ministrica zdravstva i slovi kao miljenica premijera Andreja Plenkovića, koji ju je tada stavio i na listu HDZ-a u 1. izbornoj jedinici, čiji je nositelj bio upravo on. Od ukupno 62.310 preferencijalnih glasova dobila je samo 284 (0,45%) te je po broju glasova građana bila pretposljednja na listi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.