Kujundžić o požaru: Bolničke zgrade su dotrajale pa se nesreće događaju

Foto: PatrikMaček, Nel Pavletić/Pixsell

POŽAR koji je jučer oko 16 sati izbio u Psihijatrijskoj bolnici Lopača pokraj Rijeke i u kojemu je smrtno stradala jedna, a ozlijeđeno više osoba, lokaliziran je, a mjesto nesreće sinoć su obišli premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Kako je izjavio premijer Plenković, "nije uobičajena situacija da je požar u psihijatrijskoj bolnici takvoga tipa i zato smo došli vidjeti kakva je situacija i zahvaliti svima koji su požrtvovno djelovali da se minimiziraju negativni učinci i da se pomogne svima, koji su u bolnici bili smješteni".

Rekao je da su, prema informacijama koje ima, za prihvat pacijenata spremne bolnice u Rijeci, Ogulinu i Karlovcu te da će i sve ostale zdravstvene ustanove, ako bude trebalo, primiti dio pacijenata te će svi biti smješteni. Dodao je da će se sada prije svega prionuti istrazi, a nakon toga i sanaciji bolnice u Lopači.

Ministar Kujundžić rekao je da je od prvoga trenutka preko Zavoda za hitnu medicinu imao informaciju što se događa - o smrtno stradaloj osobi, ozlijeđenima i transportu prema riječkoj bolnici. Rekao je da je kontaktirao riječki Klinički bolnički centar (KBC), obavijestio premijera, kontaktirao bolnice u Karlovcu i Gospiću, koje će, najavio je, ako bude potrebno, osigurati krevete za bolesnike.

Kujundžić: U bolnici Lopača i riječkome KBC-u svi su odlično reagirali, hitna reagirala kako treba

"Žao mi je što se to događa, ali bolničke zgrade su dotrajale i to su nažalost nesreće koje se događaju. Pričekat ćemo procjenu osiguranja, a onda ćemo napraviti sve kako bismo pomogli i zbrinut ćemo pacijente'', rekao je ministar Kujundžić.

Na pitanje o tome kako su reagirali djelatnici hitne pomoći i bolničkog osoblja Kujundžić je odgovorio kako "smatra da su se svi ljudi u bolnici u Lopači odlično snašli, kao i u riječkom KBC-u te da je hitna pomoć reagirala kako treba".

Policija je jučer izvijestila da među ozlijeđenima u požaru u bolnici u Lopači ima i bolesnika i medicinskog osoblja te da je najmanje jedna osoba zadobila opekline, dok je veći dio ozlijeđenih prevezen u bolnicu zbog trovanja dimom. Bolesnici i osoblje bolnice evakuirani su.

Požar je bio zahvatio drugi i treći kat bolnice i širio se prema četvrtom katu, a gasilo ga je 50-ak vatrogasaca

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.