Krijumčari oružja iskoristili naivnu američku humanitarku za šverc vojne opreme u Rusiju

GRUPA još uvijek nepoznatih krijumčara oružja grubo je iskoristila naivnu američku državljanku koja je za njih, ne znajući, u Rusiju poštom slala ilegalnu vojnu opremu.

Kako prenosi američki ABC News, američke su federalne vlasti uhitile 44-godišnju ženu iz Wisconsina, koja je, pronašavši dobro plaćen posao preko interneta, vjerovala kako za humanitarnu organizaciju šalje odjeću djeci u ruskim sirotištima, no u paketima koje je slala nalazila se vojna oprema.

Umjesto dječje odjeće, u Rusiju slala optičke nišane, maskirnu odjeću i vojnu opremu

Posao je uključivao prepakiravanje paketa koje je primala i lijepljenje svoje adrese kao adrese pošiljatelja i adrese u Rusiji na koju je slala pakete. Žena je iskreno vjerovala kako se u paketu nalaze odjeća. obuća i oprema za djecu u ruskim domovima za djecu bez roditelja, no u paketima su se nalazili optički nišani za snajpere, maskirna odjeća, GPS oprema i oprema za noćno promatranje te razna druga vojna oprema, koja je kupljena u SAD ukradenim kreditnim karticama. Krijumčari su, naime,  vjerovali da privatne pakete, adresirane na nepostojeći dječji dom u Rusiji, carinici neće temeljito pregledavati.

Šokirana žena, koja nije imala pojma što se nalazi u paketima, policiji je objasnila da su joj nepoznati poslodavci, s kojima je komunicirala isključivo putem mail poruka i koji su se predstavljali kao tvrka "Switzerland Watches“, dozvolili da otvori i pregleda samo prvih četiri ili pet paketa koje je primila. U njima su se, kako je ispričala, nalazile dječje pelene i odjeća, no kasnije joj je pakete bilo strogo zabranjeno otvarati.

"Humanitarka“ je, ništa ne sluteći, primala nekoliko takvih paketa dnevno, a za prepakiravanje i lijepljenje adresa dobivala je 30 dolara po paketu. Kada joj je policija zakucala na vrata i napravila temeljitu premetačinu kuće, užasnuta je žena odlučila surađivati s policijom. Američke policijske vlasti pak tvrde da žena, budući da nije bila upoznata s pravom pozadinom "posla“, vrlo vjerojatno neće biti kazneno gonjena, no kompjuter kojim je komunicirala s "poslodavcima“ policija je zaplijenila, vjerujući da će ih pregled poruka odvesti do krijumčara koji stoje iza cijele organizacije posla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.