Kosor u NO Fine bez javnog natječaja i kvalifikacija postavila svoju glasnogovornicu

PREMIJERKA Jadranka Kosor u Nadzorni je odbor Fine smjestila svoju glasnogovornicu Martinu Banić, inače diplomiranu novinarku. Najnoviji broj Narodnih novina otkriva kako je Vlada na zatvorenoj sjednici prije deset dana bez javnog natječaja i bez kvalifikacije imenovala Banić, ali to nije objavljeno u Vladinom priopćenju zajedno s ostalim odlukama s te sjednice, piše Novi list.

Banić je trenutno u Vladi zamjenica predstojnika Ureda za odnose s javnošću, a u Banske dvore došla je zajedno s Jadrankom Kosor, kojoj je bila glasnogovornica u Ministarstvu branitelja. U NO-u Fine Banić je zamijenila Davora Štira.

Predstojnik Ureda za odnose s javnošću Zlatko Mehun je odgovarajući na pitanje kakve su njezine stručne kvalifikacije, kazao kako je premijerka u tom tijelu htjela imati nekoga iz svog Ureda. "Nismo odustali od imenovanja članova nadzornih odbora po stručnim kriterijima, niti od njihovog izbora na javnom natječaju. Ta se ideja razrađuje i priprema, ali budući da je došlo do opoziva Davora Štira imenovan je netko iz Ureda predsjednice Vlade", kazao je Mehun za list.

S obzirom na to da nije državna dužnosnica već službenica Banić će imati pravo na mjesečnu naknadu koju je Vlada krajem prošle godine ograničila na dvije tisuće kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.