Kosorica dijelila novinarima lekcije iz bontona: "Nije lijepo pričati dok drugi govore"

JADRANKA KOSOR opet je u Splitu. Tek je tjedan dana prošlo od njezina posljednjeg posjeta, kada je pohodila KBC Split u kojem su pušteni u rad novi linearni akceleratori.

Vrata zatvorena za Marasovića i Nenadića

Danas se, pak, više od sata i pol hvalila dobrim turističkim rezultatima. Sa turističkim djelatnicima iz zemlje i inozemstva našla se u ACI marini. Za sve se našlo mjesta osim za šefa splitskog HDZ-a Dujomira Marasovića i saborskog zastupnika Živka Nenadića. Malo su kasnili, pokušali su ući, no nije im uspjelo.

Predstavljanje rezultata bilo je više nego komično, jer je predsjednica hrvatske Vlade osobno moderirala sastanak. Vratila se svom starom poslu radijske voditeljice. Čak je u jednom trenutku pohvalila jednog od izlagača. "Bravo, to je baš bilo onako super radijski", zadovoljno je ustvrdila.

Kosorica dala opasku nekoncentriranom Bačiću i preglasnim novinarima 

Pred mikrofonom su se redali direktori turističkih zajednica. Sve je super i sve za pet, svi su blagoglagoljivo hvalili mudrost Vlade i premijerke, autocestu, investicije, dobro planiranje...

Iznošenje postignuća hrvatskog turizma bilo je prilično naporno i detaljno pa je u jednom trenutku malo "odlutao" ministar Branko Bačić. "Jao, ministre, nemojte kroz prozor... Znam da je pogled na Split predivan, tko se ne bi divio pogledu", ukorila ga je šefica.

Nije bio jedini koji se našao na meti premijerke. "Samo čas, nije lijepo pričati, dok drugi govore", opomenula je grupu novinara, koji su se između sebe nešto došaptavali. Trebali su, očito, biti malo tiši. Da ne smetaju Kosorici dok sluša sjajne rezultate ovogodišnje turističke sezone.

Najbesprizorniji uvlakač Niko Bulić

Najbesprizorniji u dodvoravanju Jaci bio je Niko Bulić, šef TZ-a. On je baš pogodio "u sridu". "Ja bih se osobno zahvalio premijerki na promociji hrvatskog turizma u svijetu. Pokojni predsjednik Tuđman je govorio da se ništa u životu ne događa slučajno", zajahao je Niko na revivalu tuđmanizma, koji u ovo predizborno vrijeme doživljava svoj puni procvat. 

Jaca je, pak, toliko bila oduševljena turizmom da je predložila da joj dio plaće isplate iz fonda Ministarstva turizma. Svi su se baš lijepo i susretljivo nasmijali koliko je pametna i duhovita.

Par prigodnih riječi kazali su i ministri Bačić, Popijač i Bajs, koji je ustvrdio da je hrvatski turizam najkonkurentnija grana hrvatskog gospodarstva. Jer strani turisti mogu birati gdje će, a oni baš u Hrvatsku.

Jaca u prekršaju, nevezana se vozi u kombiju!

Premijerka je na koncu smislila i novi slogan - dođi, ostani i upoznaj Hrvatsku. Šteta samo što se sa svojom svitom pokupila odmah po završetku prezentacije rezultata tako da brojne novinarske snage nisu dobile priliku da je upitaju i o drugim, ne baš lijepim stvarima koje se događaju u Hrvatskoj. Možda je bilo i malo straha od "crvene" prošlosti. Uglavnom, Kosorica je sve to skupa odlučila izignorirati. Očito nije željela pokvariti dan neugodnim pitanjima na koja nema odgovora.

Sjela je u kombi, napravila prekršaj, nije se, naime, vezala te odmaglila u nepoznatom smjeru. Kako će ispuniti vrijeme do posjeta Solinu zakazanog za 17 sati, nije znao ni glasnogovornik Vlade Mladen Pavić. Samo je nemoćno slegnuo ramenima. Jaca Tour nastavlja se...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.