Korona u dva istarska vrtića. U jednom zaražena teta, u drugom ravnateljica

Foto. DV PULA

KORONA je proteklih dana otkrivena kod djelatnika u dva istarska vrtića.

Kako je objavio Glas Istre, radi se o vrtiću Zvjezdice u Koparskoj ulici u Puli te vrtiću u Vrsaru. U prvom slučaju radi se o odgajateljici, zbog čega je u samoizolaciji 18-ero djece koja su bila u direktnom kontaktu s njom.

Ravnateljica pulskog vrtića jučer je za Glas Istre kazala da vrtić ima organiziran odvojeni prihvat za skupine od prostora za igru, boravka i blagovaone, tako da ostatak djece nije bio u kontaktu sa skupinom koja je trenutno u samoizolaciji. Uz djecu, u samoizolaciji je i po jedan roditelj sa svakim djetetom, a ta im je mjera propisana do 21. kolovoza.

"Ostala djeca normalno dolaze jer nije bilo kontakata s ostalim skupinama. Sve je organizirano na način da su djeca po skupinama odvojena i ne borave u zajedničkim prostorijama i tu se strogo pridržavamo svih propisanih mjera. Odgajateljica je krenula na godišnji. U međuvremenu su se pojavili simptomi i jučer su nam javili da je zaražena. Nitko od djece nema simptome, ali zbog prevencije i sukladno preporukama Zavoda za javno zdravstvo, ostali su kod kuće. Svi roditelji su o ovoj situaciji obaviješteni, a u vrtiću su odmah provedene sve mjere dezinfekcije", kazala je ravnateljica dodajući da trenutno u tom vrtiću boravi 48 djece.

U Vrsaru pozitivna ravnateljica

U vrtiću u Vrsaru pozitivna je ravnatelja koja se zarazila od obiteljskog kontakta te je zbog toga u samoizolaciji pet članova tehničkog osoblja u vrtiću.

"Ne želimo dizati paniku i govoriti o nekakvom drugom ili trećem krugu bolesti na jesen i zimu, jer je ona cijelo vrijeme prisutna, ali svjesni smo da do komplikacija može doći u tom hladnijem periodu kad ima i dosta drugih virusnih infekcija", izjavio je za Glas Istre ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.