KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Komora medicinskih sestara o tulumu u covid-bolnici: Ovo je za svaku osudu

Screenshot: RTL

HRVATSKA KOMORA MEDICINSKIH SESTARA reagirala je na skandaloznu snimku tuluma koja je ovog mjeseca nastala u najvećoj hrvatskoj covid-bolnici, KB-u Dubrava.

>> Pogledajte snimku tuluma medicinskih sestara u covid-bolnici Dubrava

Video: RTL Danas

Podsjetimo, jučer je RTL objavio snimku na kojoj se vidi kako medicinske sestre i pomoćno osoblje u KB-u Dubrava plešu, pjevaju i zabavljaju se uz tamburaše, i to bez maski i distance.

Priopćenje Hrvatske komore medicinskih sestara prenosimo u cijelosti. 

Hrvatska komora medicinskih sestara osuđuje neprimjerenu proslavu koja je organizirana nedavno u KB-u Dubrava, a u kojoj je sudjelovala nekolicina medicinskih sestara zaposlenih u toj bolnici.

"Ovaj događaj baca loše svjetlo na tisuće sestara koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao"

"Takvo ponašanje je potpuno neprimjereno, neprihvatljivo i za svaku osudu. Radi se o neprihvatljivom ugrožavanju vlastitog, ali i tuđeg zdravlja nepridržavanjem epidemioloških mjera. Ovaj događaj baca loše svjetlo na tisuće i tisuće drugih medicinskih sestara koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao, kako u ovoj epidemiji tako i inače", rekao je predsjednik HKMS-a Mario Gazić dodajući kako su medicinske sestre i tehničari već gotovo godinu dana na prvoj liniji borbe protiv epidemije virusa covid-19. 

Oni, dodao je Gazić, mukotrpno vode borbu s epidemijom brinući se požrtvovno o brojnim pacijentima. Komora će zatražiti izvješće od KB-a Dubrava o navedenom događaju te nakon što se utvrde sve činjenice pokrenuti odgovarajući postupak.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.