Kolindina kćer stigla u Beograd na natjecanje iz klizanja, srpskim medijima zabranjeno da je slikaju

Foto:FAH

SRPSKI mediji raspisali su se o pozornosti koju je privukla kći predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, mlada klizačica Katarina Kitarović.

Naime, predsjedničina kći doputovala je u Beograd na Europski kup u umjetničkom klizanju, Skate Helena, koji se održava u dvorani Pionir.

Kako piše srpski portal „Alo!“, oni su došli popratiti događaj i intervjuirati, kako su je nazvali, 'nasljednicu' Kolinde Grabar Kitarović.

Ipak, u toj namjeri nisu uspjeli jer im je organizator rekao kako je s Katarinom Kitarović strogo zabranjena bilo kakva komunikacija ili fotografiranje.

Šokirani Milojko

Kako kažu, ostali su šokirani takvim mjerama te su im organizatori čak priprijetili i osiguranjem i policijom ako pokušaju nešto suprotno pravilima o kojima su ih informirali.

S bilo kojim drugim klizačem su mogli razgovarati, ali uz dozvolu trenera.

Sportski novinar Milojko Pantić se također našao među novinarima kojima je bilo zabranjeno komunicirati s Katarinom Kitarović, te kaže kako za 50 godina karijere nije doživio tako nešto:

"Za skoro 50 godina karijere nisam doživio ovo što sam ovdje. Došao sam napraviti reportažu, s obzirom na to da na ovom turniru u umjetničkom klizanju sudjeluju i djeca mojih prijatelja iz Zagreba. Njih sam prije dva dana snimio i nitko mi ništa nije rekao na tribinama. Snimao sam klizanje, snimao te djevojčice i uzeo im izjave o tome kako se osjećaju u Beogradu, s obzirom na to da su roditelji čija djeca kližu u dvorani prihvatili da djeca iz Zagreba borave kod njih dok su u glavnom gradu. Htio sam uraditi priču i s Katarinom Kitarović i doživio sam šok".

Rekao je kako mu je osiguranje zabranilo snimanje i razgovor jer su dobili takvu naredbu od državne sigurnosti. Pantić kaže da tako nešto ne postoji nigdje na svijetu te da su mu potvrdno odgovorili kada je pitao je li u cijeloj priči riječ o kćeri predsjednice Kitarović.

Službeno - druga priča

Portal „Alo! piše kako su na službeni upit dobili drugi odgovor iako im je na licu mjesta zabranjeno fotografiranje:

"Natjecanje je jako važno za klizače koji sudjeluju jer je ovo zadnja prilika da se sakupe bodovi za sudjelovanje na svjetskom prvenstvu. Vođe timova i treneri ne dozvoljavaju pristup, davanje izjava i fotografiranje sportaša dok traje natjecanje. S obzirom na to da na natjecanju sudjeluje i naša predstavnica od koje očekujemo odličan plasman, kada ona otkliže slobodan sastav slobodni ste uzeti izjavu od nje i da fotografirati je. Za ostale timove nemamo odobrenje", poručeno im je.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.