Kim Jong-un se ispričao zbog ubojstva južnokorejskog dužnosnika na granici

Foto: EPA

SJEVERNOKOREJSKI čelnik Kim Jong-un uputio je rijetku osobnu ispriku zbog ubojstva južnokorejskog dužnosnika, javlja BBC

Kim je navodno rekao svom južnokorejskom kolegi Moon Jae-inu da se incident nije trebao dogoditi. 

Navodno je ustrijeljen u sklopu mjera borbe protiv koronavirusa, kazao je savjetnik za nacionalnu sigurnost južnokorejskog premijera.

Naime, južnokorejske vlasti javljaju kako je 47-godišnjak navodno pokušao prebjeći na sjever. 

U sjevernokorejskim vodama ga je pronašla vojska nakon čega je upucan, a tijelo mu je zapaljeno, javljaju južnokorejske vlasti. 

"Spalili samo prsluk za spašavanje"

Isprika je stigla u obliku pisma upućenog predsjedniku Moonu, a Kim je rekao da mu je "jako žao što je razočarao gospodina Moona i narod Južne Koreje". 

Sjeverna Koreja također je dala Južnoj na uvid rezultate svoje istrage o incidentu. U njemu se navodi da je ispaljeno više od 10 hitaca na muškarca koji je ušao u sjevernokorejske vode, nije htio otkriti svoj identitet i zatim pokušao pobjeći. 

Međutim, u pismu se navodi da su spalili njegov prsluk za spašavanje, a ne njegovo tijelo.

"Vojnici nisu mogli locirati neidentificiranog prijestupnika tijekom potjere, nakon što su ispalili hice i spalili prsluk prema nacionalnim izvanrednim mjerama za prevenciju bolesti", rekao je Moonov savjetnik za nacionalnu sigurnost Suh Hoon, referirajući se na pismo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.