Kerumu gradonačelnička fotelja zagarantirana, osim ako se stvori "antikerumovski" blok

ISTRAŽIVANJE agencije Puls, provedeno telefonski na reprezentativnom uzorku od 800 građana Splita, kojeg je je naručio i platio splitski poduzetnik Željko Kerum, pokazalo je kako mu je trenutno naklonjeno čak 43 posto građana Splita. Najbliži konkurent u utrci za novog splitskog gradonačelnika je SDP-ov kandidat Ranko Ostojić, kojeg podržava 27 posto Splićana.

Spomenuto istraživanje je tako pokazalo da je šansa da Split u prvom krugu dobije gradonačelnika vrlo mala, ali jednako tako i da je favorit drugog kruga Kerum. Od preostalih glasova 10 posto dobiva HDZ-ov kandidat, aktualni splitski gradonačelnik Ivan Kuret, četiri posto Luka Podrug iz Hrvatske čiste stranke prava, tri posto Ljubica Vrdoljak iz Hrvatskog bloka, i po jedan posto dr. Milijan Sesar iz HSP-a te Željko Jerkov sa Liste velog mista. Četiri posto Splićana je navelo kako bi glasalo za nekog drugog kandidata, a osam posto ih je bilo neodlučnih.

Zanimljivo je da su u istraživanje uključeni samo oni Splićani koji su naveli kako će sigurno ili vrlo vjerojatno izaći na izbore. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, na ovim lokalnim izborima u Splitu se očekuje rekordni odaziv birača - čak oko 70 posto, dok ih se, usporedbe radi, na prošle odazvalo manje od 30 posto. Anketa tako pokazuje da je gradonačelnička fotelja Kerumu zagarantirana, osim ako se stvori "antikerumovski" blok i svi kandidati uspiju nagovoriti svoje birače da u drugom krugu podrže Kerumovog protukandidata Ostojića.

I.M.
Foto: Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.