KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Kerum prebolio koronu: Teško je, ali ne bih o tome pričao. Dosta mi je susjeda umrlo

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

ŽELJKO KERUM otkrio je kako je prebolio koronu.

"Teško je bilo, ali ne bih o tome pričao. Žao mi je mojih susjeda, dosta je njih u teškoj situaciji, a dosta je njih i umrlo. Treba se paziti, poslije završetka korone ostaju posljedice i pitanje je dana kad opet može buknuti nešto novo'', rekao je Kerum sinoć u RTL Direktu uoči lokalnih izbora na kojima traži novu priliku da bude gradonačelnik Splita. 

Ponovno u utrci za gradonačelnika

Na pitanje vjeruje li da će se nakon 8 godina vratiti na mjesto gradonačelnika, Kerum odgovara:

"Prvo se treba riješiti pandemije. Vrijeme je poniznosti. Vrijeme je tuge. Puno naših sugrađana je bolesno, puno ih je umrlo. To je najbitnije, a sve drugo je manje bitno. Ali unatoč svemu tome, grad mora funkcionirati, treba se pripremati, vidjeti kako će završiti ova bolest i krenuti u drugi dio razvoja grada Splita. To smatram za sebe i za svoju političku opciju."

Podsjetio je na 4 godine mandata koje je već odradio i tvrdi kako su građani jasno poslali poruku kako više ne žele eksperimente. 

"Osam godina je bilo eksperimenata, ako netko priča o razvoju i ekonomiji, treba biti ekonomist i znati raditi. Vrijeme eksperimenata je prošlo i siguran sam da građani to znaju i da će građani u petom mjesecu, na dan izbora, znati što im je činiti", poručio je Kerum.

"Narod mene hoće i ja sam s narodom"

Na pitanje o konkurenciji rekao je: 

"Nemam ja konkurenciju. Narod mene hoće i ja sam s narodom. Sve što narod odluči ja ću prihvatiti. Ja imam obavezu se ponovo kandidirati ako narod kaže: ok, budi naš vođa, završi što si započeo." 

Kaže kako bi surađivao s HDZ-om te kako je bitna sinergija vladajućih na lokalnom i državnom nivou. 

"Moj stav i stil se zna. Kod mene je iskrenost na prvom mjestu", rekao je Kerum.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.