Kćer čovjeka kojeg je ubio Jihadi John: Da mi je otac mrtav saznala sam vidjevši sliku na Instagramu

Screenshot: YouTube

JOŠ UVIJEK nije poznata sudbina ISIS-ovog barbara Jihadi Johna čiji je automobil tijekom noći gađan iz američkog drona, a američke vlasti vjeruju kako bi on mogao biti mrtav.

Jedna od žrtava ovog terorista bio je Alan Henning kojem je ISIS-ov krvnik prošle godine otkinuo glavu.

Njegova osamnaestogodišnja kćer Lucy Henning je, piše Daily Mail, za očevu smrt saznala preko Instagrama. Četrdesetsedmogodišnji vozač taksija u Siriju je otišao kako bi dostavio pomoć brojnim izbjeglicama i siročadi, ali su ga oteli u prosincu 2013. i kao taoca držali deset mjeseci.

Video Henninga koji kleči u narančastom kombinezonu ISIS je objavio u listopadu prošle godine, a neizvjesnu sudbinu oca tih je dana pratila i njegova kćerka.

"Sjećam se da sam razmišljala kako par dana nismo ništa čuli. Nikakvih novosti nije bilo, izgledalo je dobro. Mislili smo da bi ga možda mogli pustiti. Onda se sjećam da sam ležala na krevetu i listala Instagram kad sam odjednom vidjela sliku. Bila je to slika napravljena nakon egzekucije", ispričala je djevojka svoje potresno svjedočanstvo.

Lucy kaže kako nije mogla plakati. Još uvijek se bori s činjenicom da joj je otac na tako brutalan način oduzet.

"Pokušavam ne misliti o njima. Pokušavam da se svi sjete djece koja su tamo. Kad mi ljudi kažu da sam izgubila oca ja im kažem da znam ali da ima djece tamo koja su izgubila sve, cijele obitelji u jednom danu i sad su tamo sami samcati", ispričala je.

Lucy bi, kaže, voljela ići volontirati u Afriku, a jednog će dana posjetiti regiju u kojoj joj je stradao otac.

"Postoji učilište nazvano mom ocu u čast. Učilište je za sirijsku djecu i nalazi se u Turskoj. Broji oko 400 učenika trenutno. Voljela bi ih posjetiti", završava djevojka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.