Kastavski župnik: Ni liječnik mi neće pomoći da se psihički učvrstim, osuđeni sam bolesnik!



"IMAM pravo misliti da je na mene izvršen od strane Riječkog Županijskog suda određeni medijski linč i sada sam ja pod teškim psihičkim stresom i vjerojatno ću morati potražiti liječnika koji mi neće pomoći da se ponovno psihički učvrstim", napisao je danas na osobnim stranicama župnik iz Kastva don Franjo Jurčević.

Osudili ga dva puta

Podsjetimo, nakon što je kastavski župnik Franjo Jurčević još u ožujku ove godine osuđen na tri mjeseca uvjetne kazne zbog rasne i druge diskriminacije u postupku koje je protiv njega vodilo Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci, ovaj je homofob po istom pitanju zaradio još jednu kaznu.


Županijski sud u Rijeci proglasio ga je krivim za diskriminaciju i uznemiravanje LGBT osoba nakon udružene tužbe koju su protiv njega podnijeli Centar za LGBT ravnopravnost (kojeg čine udruge Lori, Zagreb Pride i Queer Zagreb) i Centar za mirovne studije zbog njegovih homofobnih i ekstremističkih natpisa na blogu zupnik.blog.hr.

Osuđeni bolesnik

Danas se zbog tih presuda jadao tvrdeći da nije dobio optužnicu iako je ona došla u sve medije u Hrvatskoj, dijelom u Sloveniju, dijelom u Srbiju, dijelom u BiH i dijelom u Italiju.

"Nazvan sam homofobom, a prema nekim istraživanjima to je bolest. Prema tome, u pretpostavci da sam osuđen kako to pišu mediji, onda je osuđen bolesnik! To bi onda moglo biti jako škandalozno!", kaže župnik iz Kastva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.