Karlovačka županija želi potrošiti 4 milijuna kuna na preuređivanje prostorija

Foto: Pixsell/Kristina Stedul Fabac

KARLOVAČKA županija želi potrošiti četiri milijuna kuna na preuređivanje službenih prostorija.

Kako javlja Kaportal, u Županiji namjeravaju povećati svoje poslovne prostore uređenjem 400 kvadrata potkrovlja u Vranyczanyjevoj 2, produžiti dizalo do njega, urediti stubište u protupožarno, srušiti jednu od dviju garaža i opločiti dvorište, a za to će joj trebati nešto više od četiri milijuna kuna.

Sve pod jednim krovom

U proračunu za uređenje županijskih prostorija predviđeno je 1,9 milijuna kuna, a ostatak će, kako stoji u prijedlogu odluke, biti osiguran sljedećim, prvim ovogodišnjim rebalansom.

Ako vijećnici pristanu na ovo, Županija kreće u pripremu dokumentacije za javnu nabavu, odabir izvođača radova i slično, kako bi ostvarila nakanu da sve svoje službe ima pod jednim krovom, javlja Kaportal. 

>> HDZ-ov župan koji voli skupe aute i hodočašća zaposlio 3 asistentice

Ovu županiju vodi Damir Jelić koji je neko vrijeme obnašao dužnost gradonačelnika Karlovca i predsjednika Gradskog odbora HDZ-a, a najpoznatiji je po organiziranju najmasovnijeg hodočašća HDZ-ovaca u Međugorje, barem što se tiče sudionika iz Karlovca i Karlovačke županije. Nedavno je zaposlio dodatne tri asistentice u svom uredu.

Luksuzni terenac od 309 tisuća kuna

Osim po vjerskim ekskurzijama, HDZ-ov župan je poznat i po čašćenju luksuznim službenim autom. Naime, krajem kolovoza prošle godine Jelić je o trošku poreznih obveznika po cijeni od 309 tisuća kuna nabavio luksuzni terenac Renault Koleos. 

Jelić je već poznat kao HDZ-ovac koji za potrebe obnašanja vlasti voli nabavljati skupe automobile. Kao gradonačelnik imao je VW Passat iz 2013. godine, a koji su tada porezni obveznici platiti 319 tisuća kuna. Iz Karlovca su tada tvrdili da je Jelić još i skroman u odnosu na druge gradonačelnike i župane.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.