Karamarko nastavlja sa smjenama u MUP-u: Borovec i Ničeno dobili nova zaduženja

ZORAN NIČENO više neće vršiti dužnost načelnika Uprave policije, a novo zaduženje dobio je i Krunoslav Borovec, koji se s funkcije u Uredu ravnatelja prebačen u kabinet ministra kao načelnik Odjela za odnose s javnošću.

Ove informacije za Index je potvrdio sam Borovec, ali i istaknuo da se ne radi o smjenama niti o degradacijama kako navode neki mediji. "Ja se ne osjećam degradiranim niti smijenjenim, ali zanimljivo je kako me neki novinari uvjeravaju da se upravo to dogodilo", kaže Borovec i ističe da se radi o normalnim kadrovskim promjenama.

Borovec nam je potvrdio i da Ničeno više nije prvi čovjek Uprave policije. On će dobiti novu dužnost na Policijskoj akademiji, a zasad nije poznato kome će pripasti njegovo bivše radno mjesto. "O svim kadrovskim promjenama bit ćete pravodobno obaviješteni službenim priopćenjem", kaže Borovec.

Nove izmjene u ustrojstvu MUP-a samo su nastavak recentne politike koju provodi Tomislav Karamarko. Ministar unutarnjih poslova je, podsjećamo, odmah po stupanju na dužnost najavio temeljite promjene u policiji za koju je govorio da je treba depolitizirati, a to su na svojoj koži osjetili mnogi lokalni policijski šefovi. Nedavno je tako smijenjen načelnik splitske policije Ivan Merćep, a najavljene su i smjene načelnika zadarske i istarske policije Antona Dražine i Lorisa Kozlevca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.