LARISA PRENCH punih je 14 godina radila kao dizajnerica interijera. Imala je privatni obrt i radila s namještajem. A onda joj je, kaže, sjedenje u uredu postalo dosadno. "Taj me posao prestao ispunjavati. Sestra mi je tada radila u Aminessu i rekla mi je – dođi kod nas. I ja sam došla, počela raditi i ostala na radnom mjestu barmena. Mislila sam da će to biti samo na jedno ljeto, ali evo tu sam već godinama", govori.
Larisa se trenutno priprema za svoju četvrtu sezonu rada u sklopu Aperitiv bara hotela Aminess Maestral. Kaže da je u Aminessu ostala ponajviše zbog dobrog tima, prijateljstava koje je stekla kroz posao i prilika za razvoj.
"Atmosfera u mom timu je sjajna. A osim toga, ispunjava me rad s ljudima. U početku sezone imamo dosta sportaša koji dolaze na pripreme, a u špici sezone više je individualnih gostiju, odnosno onih koji dolaze u vlastitom aranžmanu. Imamo priliku upoznati goste iz cijelog svijeta. Najviše imamo Austrijanaca, a oni su mi nekako i najdraži. Živi su i veseli, gušt je raditi s njima", govori Larisa Prenc.
Turistička kompanija Aminess ima hotele u Korčuli i Orebiću te hotele i kampove u Novigradu. Prilika za posao, edukacije s najboljim stručnjacima je mnogo, a posebno je atraktivan projekt "Aminess Gourmet Lab" koji vodi jedan od najboljih hrvatskih chefova David Skoko. Mladi kuhari, konobari i barmeni tako imaju priliku učiti od najboljih u Food&Beverage segmentu. Aminess je, govori Larisa, dobar poslodavac.
"Možemo iskomunicirati sve što treba i predlagati ako mislimo da će nešto doprinijeti boljoj usluzi. Kada me netko pita kako mi je na poslu, ja uvijek kažem da mi je super. Puno se ulaže zaposlenike, u njihov razvoj. Svake godine u zimskom periodu odradimo edukacije. Imala sam do sada priliku učiti kako se radi kvalitetna kava, o craft pivima, o sommelierstvu", kaže Larisa.
Već godinama uče i o koktelima.
"Edukaciju nam je i ove godine držao jedan od naših najboljih barmena Vjenceslav Madić Kishoni. U sklopu radionice, kreirala sam autorski koktel. U njega idu Tanqueray gin, Fentimans tonik, limeta i borovica. Svi koji su ga probali rekli su da je osvježavajući. Da je piće koje bi se trebalo piti preko ljeta uz bazen", kaže Larisa.
Potencijalnim novim kolegama poručuje da se ne moraju bojati da nešto na novom poslu neće znati. "Tim je stvarno super, ne treba se bojati ništa pitati. Evo, ja o koktelima nisam znala ništa, a sada sam, nakon brojnih edukacija, već koktel majstorica", smije se.
U Aminessu trenutno nude različite poslove, a najviše je otvorenih pozicija u odjelima hrane i pića, domaćinstva i recepcije. Prijavite se za posao na linku.