Još malo bliže trajnom boravku u zatvoru: Podignuta prva optužnica protiv Damira Polančeca

IAKO se protiv bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva vodi više istraga zbog kojih je već više od mjesec dana u zatvoru, danas je pred Županijskim sudom u Zagrebu Uskok podigao prvu optužnicu protiv bivše HDZ-ove uzdanice, i to zbog postavljanja reflektora na stadionu njegova NK Đelekovca.

Uskok je danas podigao optužnicu protiv predsjednika Uprave Zagreb-Montaže Željka Dražića, voditelja projekta Sky office u Zagrebu Tomislava Andabake te bivšeg potpredsjednika Vlade i visokog HDZ-ova dužnosnika Damira Polančeca. Trećeoptuženi Polančec se tereti da je koristeći autoritet koji mu je davala funkcija potpredsjednika Vlade dogovorio postavljanje reflektora koje je stajalo 230.279,68 kuna.

Sklapali fiktivne ugovore

Polančec je u razdoblju od svibnja 2008. godine do siječnja 2010. godine s direktorom koprivničke tvrtke Eltegro dogovorio postavljanje reflektora za navedeni iznos. Nakon toga je od Željka Dražića zatražio da Zagreb-Montaža plati račun Eltegru za te radove. Kasnije je s Tomislavom Andabakom dogovorio izdavanje računa na kojem je stajalo da se ispostavlja zbog obavljenih elektroinstalacijskih radova na gradilištu zagrebačkog Sky centra iako takve radove Eltegra nije obavila.

Dražić je s koprivničkom tvrtkom zaključio fiktivni ugovor s datumom 17. travnja 2008. godine. Iako Eltegra i Zagreb-Montaža nikada nisu bile u poslovnom odnosu, prva tvrtka je drugoj 15. i 16. svibnja 2008. uplatila ukupno 354.204,04 kune. Trebalo je prikriti trag mutnog novca pa je Andabaka od Željka Obrana zatražio da umjesto računa izdanog 10. svibnja 2008. godine ispostavi takozvanu privremenu situaciju uz potpisivanje novog ugovora. Na tome ugovoru su navedene odredbe o avansu te da se plaćeni iznos odnosi na Andabaku.

Tu privremenu situaciju je u ime Zagreb-Montaže potpisao Željko Dražić, a tvrtka je kasnije proknjižila nove fiktivne dokumente. Poznata je priča kako je Polančec krenuo u gradnju reflektora jer zbog posla u Zagrebu nije mogao dolaziti na dnevne utakmice NK Đelekovca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.