Javila se ministrica vanjskih poslova, nemaju pojma što će s fašističkom izjavom

Screenshot: YouTube, Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

MINISTRICA vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić osvrnula se na izjave predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija o "talijanskoj Istri i Dalmaciji".

"Prije svega mislimo da je odavanje počasti žrtvi jedan civilizacijski čin koji bi uvijek trebao biti vezan uz ideju pomirbe i suživota, nažalost ovo što se desilo jučer je suprotan primjer gdje se uz izražavanje takvog sjećanja i sućuti na žrtve javio jedan revizionizam koji je apsolutno neprihvatljiv, posebno kada dolazi od visokog dužnosnika koji predstavlja Europski parlament, jednu od institucija EU-a koja je nastala upravo na tome da se u Europi više nikada ne pojavi rat i one sve strahote koje su se dogodile u Drugom svjetskom ratu.

Držimo potpuno neprimjerenim da takve izjave dolaze od bilo koga, a pogotovo predsjednika Europskog parlamenta", rekla je okupljenim novinarima ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, prenosi N1.

Na pitanje hoće li Hrvatska podnijeti neke korake, odgovara da je na Europskom parlamentu da se očituje. Tek onda će Hrvatska vidjeti što će i kako reagirati. Drugim riječima, hrvatsko Ministarstvo još ne zna kako će reagirati, ako uopće bude reagiralo.

"Mislim da je prije svega na Europskom parlamentu da se očituje o tome jer je riječ o prvom čovjeku EP-a, a o tome što ćemo napraviti, ćemo vidjeti. U svakom slučaju revizionizam kakav smo čuli u dijelu govora je neprihvatljiv.

Nije dobro kada se to događa u ozračju dok se pripremamo za nove izbore za EU parlament i slanje ovakvih poruka sigurno ide u korist onima koji žele Europu koja je drugačija od one koju u EU gradimo sve ovo vrijeme, nije na tragu pomirbe, suživota i svih onih civilizacijskih vrednota na kojima je sama EU začeta", zaključila je.

Tajani: Glasao bi za HDZ

Tajani pozdravio talijansku Istru i Dalmaciju

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.