Jak vjetar na autocesti A1 prije Svetog Roka, zabrane na magistrali

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

ZBOG jakog vjetra na autocesti A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine od 60 km na sat, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar- Novi Vinodolski i Senj - Karlobag zbog jakog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp -prikolicama i motocikle (I. skupina), a na dionicama Novi Vinodolski - Senj i Karlobag - Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Granički prijelazi i pomorski promet

Zbog radova zatvoren je granični prijelaz GP Goričan (do 31.srpnja). Promet se preusmjerava na GP Goričan II.

GP-i Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na GP-u Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Od 5. svibnja na GP-u Metković zabrana je prometa za turističke autobuse.

Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji očekuju se dulja čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje. Više se može pročitati na internetskim stranicama: https://www.hak.hr/vijest/896/ogranicenje-slo-vozila-2019.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Do 15. rujna brzobrodska linija svakodnevno će povezivati Rijeku, otoke Krk (Krk), Rab (Lopar) i Pag (Novalja) te Zadar. Polazak iz Rijeke je svakog radnog dana u 8,15, a povratak iz Zadra u 16,15. Plovit će brzi brod “Melita”, kapaciteta 180 putnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.